• Hugo Cuypers 23', 43', 79'
Standard de Liège
1
  • William Balikwisha 11'

De laatste speeldag van het seizoen was er eentje zonder echte inzet voor beide ploegen, want de Buffalo's hadden hun Europees ticket al eventjes vast. Wel stond voor Cuypers nog de titel van topschutter op het spel, een stand waarin hij twee doelpunten voorsprong telde op Ueda van Cercle. Odjidja mocht nog eens als kapitein in de basis opdraven in wat mogelijks zijn laatste wedstrijd voor de Buffalo's was.

De wedstrijd was nog geen minuut ver toen Kums een uittrap van Bodart in de voeten kreeg en meteen uitpakte met een verre lob. Bodart kon enkel toekijken en opgelucht ademhalen dat die bal net naast belandde. Ook Odjidja zorgde voor dreiging, maar zijn poging ging er eveneens naast. De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en Balikwisha opende de score door een teruglegger binnen te trappen (0-1).

Gent had niet meteen een antwoord in huis en wat later kwam Ohio maar net tekort op een scherpe voorzet. Tijd om de bakens te verzetten, dacht Cuypers en hij zette een knappe één-twee op met Odjidja, waarna hij rustig in de linkerhoek afwerkte (1-1). De Buffalo's namen nu resoluut het commando over en Bodart had een uitstekende beenveeg in huis om Hong van een Gentse voorsprong te houden.

Het was slechts uitstel, want kort voor rust gooide Torunarigha een uitstekende voorzet voor doel en Cuypers kopte zijn tweede van de avond binnen (2-1). Daarmee verstevigde hij nog zijn koppositie in de topschuttersstand. En ei zo na kwam er voor rust nog eentje bij na een slechte terugspeelbal, maar Bodart voorkwam een loepzuivere hattrick.

In de tweede helft hield Gent rustig de voorsprong vast, al was Nardi wel bij de pinken toen Melegoni ineens voor hem opdook. Orban wilde graag ook een doelpuntje meepikken en probeerde het met een volley, een afstandsschot en een lob, maar deze keer zat er geen treffer in. Een kwartier voor tijd trok Hautekiet Kums neer in de zestien en de logische strafschop bleef niet uit. De uitgelezen kans voor Cuypers om zijn hattrick te vervolledigen, maar Bodart haalde zijn elfmeter uit de linkerhoek. Hij stond daarbij echter niet op zijn lijn, waardoor Cuypers een herkansing kreeg. Deze keer stuurde hij Bodart de verkeerde kant uit en mikte zijn derde van de avond in de linkerhoek (3-1).

Cuypers klokte daarmee af op maar liefst 27 competitiedoelpunten, ruim voldoende om zich tot topschutter van de Jupiler Pro League te kronen. Dat besefte ook Vanhaezebrouck en hij gunde Cuypers een daverende applausvervanging, iets wat ook Odjidja ook al had gekregen rond het uur. In de slotfase dreven De Sart en Tissoudali de voorsprong nog bijna verder op, maar het bleef bij 3-1. Gent zette daarmee zijn suprematie in de Europe Play-offs extra in de verf, want het won die met 8 punten voorsprong op Cercle Brugge en maar liefst 14 punten op Standard en Westerlo.