• Matias Fernandez-Pardo 85'
2 - 0
FT
STVV

Op de laatste speeldag van de Europe Play-offs wilde Vanhaezebrouck geen risico lopen met De Sart, Kandouss en Tissoudali, die allen op één gele kaart van een schorsing stonden. Zij stonden dus niet op het wedstrijdblad. Depoitre mocht in zijn laatste thuiswedstrijd voor de Buffalo's in de basis beginnen, op het middenveld startte Gerkens en achterin was er een plekje voorzien voor Mitrovic.

De Truienaars begonnen vinnig aan de partij en staken in de eerste minuten al meteen de neus aan het venster, maar schoten van Kaya en Bertaccini kenden geen succes. Na tien minuten kreeg Bertaccini de grootste kans oog in oog met Roef, maar die gaf geen krimp. Na het moeilijke begin slaagde Gent er beter in om de bezoekers af te houden. Het duurde tot het half uur vooraleer Gent echt gevaarlijk kon worden, maar vrij voor Suzuki mikte Fernandez-Pardo nog over.

De wedstrijd kabbelde naar de rust, al moest Roef wel nog even aan de bak om een schot van Ito uit de hoek te halen. De tweede helft had heel wat meer te bieden. Al in de tweede minuut ging Fernandez-Pardo op snelheid door op rechts, vond Samoise en die schoot hard voorbij Suzuki (1-0). Wat later schoot Fernandez-Pardo een voorzet van Brown enig mooi in de rechterbovenhoek, maar jammer genoeg stond Brown een voetje buitenspel.

Na een uur spelen ging het volledige stadion staan voor een oorverdovende ovatie voor de afscheidnemende Vanhaezebrouck, die duidelijk ontroerd was. Op het veld ontbond Brown nog eens zijn duivels, maar zag zijn schot nog gekeerd door Suzuki. Tien minuten voor tijd volgde een nieuw kippenvelmoment toen beide ploegen een erehaag vormden voor het afscheid van Depoitre.

Zijn vervanger Sonko dwong wat later Suzuki in de fout bij een uittrap, de bal belandde bij Fernandez-Pardo, die zo toch nog zijn doelpuntje kon meepikken (2-0). Amper een minuut later scoorde Sonko bijna nog zelf, maar Suzuki had nog een prima redding in huis. Er volgde nog een mooi moment toen Nardi na een lange blessure nog enkele minuten mocht opdraven, ook hij kreeg alle handen op elkaar.

De Buffalo's sloten zo de Europe Play-offs in stijl af met een sterke 24 op 30 en een welverdiende plek in de barrage voor het laatste Europees ticket.