• Matias Fernandez-Pardo 10', 66'
  • Laurent Depoitre 80', 88'
Live Matchcenter

Na een lang en slopend seizoen gunde Vanhaezebrouck met het oog op de barragewedstrijd een aantal titularissen een rustdag. Schmidt stond daardoor nog eens tussen de palen en kreeg de jonge Mokio voor zich. Sonko en Hjulsager bevolkten de flanken, in steun van Fernandez-Pardo.

Gent begon in overdrive aan de wedstrijd en had na drie minuten al vier hoekschoppen op de teller staan. Dat leverde geen doelpunt op, maar even later trapte Fernandez-Pardo een aflegger van Gandelman strak in de rechterhoek (0-1). Na een kwartier stonden de bordjes alweer gelijk toen Yeboah onder Schmidt raak trapte (1-1).

Het veelbelovende openingskwartier kreeg geen vervolg en het was al vlak voor rust toen Sonko voor doel werd gezet, maar een ultieme tussenkomst van Fini hield hem nog van een doelpunt. In de tweede helft trok Gent duidelijker het laken naar zich toe. Door het hoge stoorwerk kwamen de Rouches er maar moeilijk uit en ze werden meermaals in de fout gedwongen.

Toch was het een bevlieging van Yeboah die nog bijna voor een Luiks doelpunt zorgde, maar zijn knal spatte uiteen op de lat. Halfweg de tweede helft kopte Kandouss een hoekschop hard naar doel, Epolo had nog een geweldige reflex in huis, maar tegen de rebound van Fernandez-Pardo kon hij niks meer beginnen (1-2).

In de slotfase duwden de Buffalo's de thuisploeg nog helemaal kopje onder. Hjulsager kon voorzetten vanop links en deed dat perfect in de loop van de ingevallen Depoitre, die ineens in de linkerhoek raak trof (1-3). Kort voor tijd was Depoitre opnieuw aan het feest. Fernandez-Pardo zette een rush op door het centrum van de verdediging, waarna Depoitre de bal voor de voeten kreeg en Epolo met een rake trap alweer het nakijken gaf (1-4).

Alweer een zege erbij dus voor de Buffalo's, de zevende al op negen wedstrijden in de Europe Play-offs. Met weer vier treffers erbij werd ook het doelsaldo nog wat verder opgekrikt naar +15. Een mooie opsteker met het oog op de laatste twee wedstrijden van het seizoen.