Sporting Charleroi
2
  • Ali Gholizadeh 16'
  • Daan Heymans 92'

Op de laatste speeldag werkten de Buffalo's hun 60ste wedstrijd van het seizoen af. In de Europe Play-Offs stond niks meer op het spel, want Gent had zich na de zege op Genk al verzekerd van de eindwinst. Roef was geblesseerd, waardoor de jonge Louis Fortin zijn eerste speelminuten mocht maken. Achterin werd Ngadeu geflankeerd door Torunarigha en Hanche-Olsen. Op het middenveld ontbrak De Sart, waardoor Owusu terug aan de aftrap verscheen. Op links was er een basisplaats voor Fortuna.

Voor de aftrap was het eerst nog tijd om enkele prijzen uit te reiken. Eerst kreeg Tissoudali de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse origine van het voorbije seizoen. Daarna viel hij nogmaals in de prijzen, want hij werd door de supporters verkozen tot meest verdienstelijke speler en ontving daarom de Jean-Claude Bouvytrofee. Eens de wedstrijd op gang was gefloten, was het niet lang wachten op het eerste gevaar. Samoise kreeg al in de tweede minuut een open schietkans, maar Koffi keerde nog met een voetreflex.

Ook Tissoudali toonde zich gevaarlijk, maar ook die uithaal wist Koffi te keren. Na een kwartier stak Charleroi de neus aan het venster en Gholizadeh toonde zich meteen efficiënt door Fortin te omspelen en de bal overhoeks binnen te leggen (0-1). Halfweg de eerste helft kreeg Gent een uitgelezen kans op de gelijkmaker toen een strafschop werd gefloten na een fout op Tissoudali. Die ging zelf achter de bal staan, maar Koffi wist de centraal getrapte strafschop te keren.

Gent bleef actief zoeken naar de gelijkmaker en Odjidja was er dicht bij met een stevige uithaal naar de rechterhoek, maar andermaal redde Koffi de meubelen voor de bezoekers. Vlak daarna moest hij zich dan toch gewonnen geven toen Ngadeu aan de tweede paal een voorzet van Castro-Montes binnen tikte (1-1).

De tweede helft begon met een nieuwe doelman tussen de palen bij de Buffalo's. Vooraf was afgesproken dat beloftendoelman Célestin De Schrevel de tweede helft mocht keepen, hij verving dus Fortin tijdens de rust. De Schrevel kon zich meteen onderscheiden met prima reddingen op een indraaiende hoekschop en een uithaal van Zorgane.

Het spektakel verplaatste zich daarna naar de overkant, waar Kums de lat trof en een afstandsschot van Hanche-Olsen door Koffi gepakt werd. De Charleroi-doelman bleef zijn klasse etaleren met een geweldige redding op een stevige uithaal van Odjidja. Kums mikte net naast en een schot van Mbenza werd door De Schrevel gepareerd.

In het slotkwartier bleven de grote kansen uit, waardoor de partij op een gelijkspel leek te eindigen. In de laatste minuut van de extra tijd viel er dan toch nog een beslissing. Heymans liep gepast in bij een voorzet vanop rechts en kopte de winnende treffer voor de bezoekers binnen (1-2). De supporters lieten het niet aan hun hart komen en bouwden met de spelers nog een feestje om het lange maar geslaagde seizoen af te sluiten.