• Leonardo Da Silva Lopes 46'
  • Kévin Denkey 98'
0
Cercle Brugge - KAA Gent

Na de interlandbreak trok de Jupiler Pro League zich terug op gang. Bij de Buffalo's keerde Hong terug na de winst van de Asian Games met Zuid-Korea en hij nam zijn plek op het middenveld terug in. Cuypers was hersteld van zijn blessure en werd vooraan gekoppeld aan Orban. In de verdediging was het wat herschikken door de afwezigheid van Kandouss.

De wedstrijd tegen Cercle begon aan hoge intensiteit, maar kansen kwamen daar niet meteen uit voort. In het eerste kwartier was er enkel een gedevieerde vrije trap van Kums die Warleson kon afweren. Ook met een botsend afstandsschot van Cuypers had hij de nodige moeite. Het beste schot van buiten de zestien was van Hjulsager, maar Warleson haalde de bal nog uit de rechterhoek.

Halfweg de eerste helft begon de typische pressing van de thuisploeg toch tot mogelijkheden te leiden. Een lage schuiver van Lopes da Silva ging links naast, Gboho krulde zijn schot rechts naast het doel van Nardi. In het slot van de eerste helft werd Warleson nog aan het werk gezet door Hjulsager en Orban, maar de brilscore bleef staan bij het rustsignaal. Luttele seconden na rust was die weg, toen Lopes da Silva door de verdediging sneed en met de eerste bal tussen de palen van Cercle meteen de score opende (1-0).

Gent had niet meteen reactie in huis en Vanhaezebrouck greep in met een vierdubbele wissel. Dat leek zijn vruchten af te werpen, want de Buffalo's konden nu wat meer dreiging ontwikkelen. Een kwartier voor tijd werd het Gentse plan abrupt gedwarsboomd toen de ingevallen Gandelman wel erg zwaar bestraft werd met rood na een foutieve tackle.

Met een mannetje minder werd de opdracht nog wat moeilijker en Nardi hield Denkey en Olaigbe van een tweede Cercle-doelpunt. In de extra tijd haalde scheidsrechter Put nog een rode kaart boven, deze keer voor een tackle van Torunarigha, maar op aangeven van de VAR kwam hij terug op die beslissing en hield het bij geel. In het slot probeerde Gent nog een gelijkmaker uit de brand te slepen, maar het was Denkey die in de allerlaatste minuut de wedstrijd helemaal besliste (2-0). De eerste competitienederlaag in een half jaar voor de Buffalo's, die voor het laatst verloren op 23 april.