Speeldag 11

FT

Sunday 22-10-2023 - 16:00

Cercle Brugge
2
  • Leonardo Da Silva Lopes 46'
  • Kévin Denkey 98'
KAA Gent
0
Cercle Brugge - KAA Gent
"Al bij al een verdiende overwinning voor Cercle"

Hein Vanhaezebrouck

"Wilden nog terugkomen, maar het zat er niet in"

Jordan Torunarigha

De indrukwekkende ongeslagen reeks van KAA Gent kende in Brugge zijn eindhalte. “Het was van in het begin een intense wedstrijd”, aldus verdediger Jordan Torunarigha. We hadden een game plan om hier een goede prestatie neer te zetten, maar tegen Cercle is het altijd moeilijk. Hun overwinning was wel verdiend”, zei hij eerlijk. In de eerste helft was er nochtans geen vuiltje aan de lucht: Een groenzwart doelpunt zat er niet meteen aan te komen..

Na de koffiepauze zaten de mensen nog maar amper op hun plaats of ze mochten al recht springen voor een snelle goal van de vereniging. Nochtans was de aftrap voor Gent. “Er was een lange bal, waar zij het duel wonnen en met wat geluk een goal maakten. We waren zo direct wakker. Uiteraard wilden we nog terugkomen maar het zat er niet meer in.”

De strenge rode kaart hielp de heropstanding natuurlijk niet. “Hij voerde een tackle uit, zonder veel intensiteit. Voor mij was het geen rode kaart. Als de ref echter die beslissing neemt, kan je er niet veel aan doen.” Ook de Duitser kreeg een rode kaart die nadien werd ingetrokken. Jordan toonde zijn mildheid. “De scheidsrechter is ook maar een mens, weet je. Iedereen maakt fouten. Ik vertoefde inderdaad al in de kleedkamer, ze moesten me terugroepen. Ik kon gemakkelijk de knop terugdraaien en terug mijn best te doen.” (RG)

"Ons niveau moet de volgende wedstrijden omhoog"

Andrew Hjulsager

Hong was terug, maar ook Hulsjager stond nog steeds in de basiself. Het hielp echter niet om minstens een punt mee naar huis te nemen. “Voor rust had ik oké-momenten, maar ik kan beter.” Net als de ploeg “Sinds ik hier ben is het nooit makkelijk geweest op Cercle. Intens zou ik niet zeggen, de bal is veel buiten, maar ze hebben gewoon een moeilijke manier van spelen die ze zeer goed beheersen. Enkel vorig seizoen in de Plays-offs konden we winnen, na een rode kaart van hen.”

Toen was het een wervelende wedstrijd – met hattrick hero Gift Orban  “Vandaag was het van onze kant geen overtuigende prestatie. En dan nog eens dat snel tegendoelpunt na de rust: het is dan nooit gemakkelijk.”

De blik vooruit nu voor de Deen: “We moeten in eigen boezem kijken en zien wat we beter kunnen doen. Ons niveau moet de volgende wedstrijden naar omhoog. Er staan belangrijke wedstrijden op ons programma. Over de hele lijn kunnen en moeten we beter doen.”