Standard
1
  • Wilfried Kanga 67'
KAA Gent - Standard

De Buffalo's ontvingen met Standard een ploeg in vorm en deden dat met Roef tussen de palen door de hoofdblessure van Nardi. Kandouss was hersteld en keerde terug in de basis, voorin koos Vanhaezebrouck voor Cuypers en Tissoudali. Gent trok van bij de aftrap naar voor en na amper drie minuten werd Cuypers al aangetrapt in de zestien, na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Cuypers ging zelf achter de bal staan, maar trapte de elfmeter op Bodart, geen vroege voorsprong dus.

Het kroop niet in de Gentse hoofden en Bodart keerde een kopbal van Kandouss nog net op de lijn. Ook een schot van Tissoudali wist hij nog te stoppen. Roef had tot dan een rustige avond, maar na een strafschopfout van Kandouss moest hij vol aan de bak. En hoe! Hij stopte de strafschop van Kanga en hield zo de nul op het bord. Gent duwde door en het was Bodart die de bezoekers overeind hield. Eerst door een kopbal van Hong op de lijn te redden en in dezelfde minuut met een geweldige reflex op een knal van Tissoudali.

De Gentse voorsprong kon niet lang meer uitblijven en het was Tissoudali die een bal van De Sart in doel devieerde (1-0). Plots ging het wel erg snel, want amper drie minuten later kopte Cuypers een puntgave voorzet tegen de netten (2-0). Vier minuten later gingen de Luikenaars helemaal kopje onder toen Tissoudali zich vrij dribbelde en via Bodart raak trof (3-0). Kums testte de vuisten van Bodart nog en Roef ging goed plat op een poging van Sowah, maar Gent mocht met een ruime voorsprong gaan rusten.

De tweede helft begon met twee mooie kansen voor Cuypers, maar dit keer vond hij het doel niet. Gent nam wat gas terug en Standard kwam ook enkele keren dreigen. Roef keerde een hard schot van Kanga en stopte ook Sowah goed af. Halfweg de tweede helft lukte het dan toch voor Kanga, die met een droge knal in de linkerhoek de Rouches weer wat hoop gaf (3-1). Tien minuten voor tijd kreeg Kanga zelfs de kans om de kloof nog wat kleiner te maken met een nieuwe Luikse strafschop. Maar opnieuw maakte Roef zijn reputatie waar en dreef Kanga tot wanhoop door ook zijn tweede elfmeter te stoppen.

Een late Luikse wederopstanding werd daarmee in de kiem gesmoord en in het slot waren er nog kansen voor Brown, Fofana en Cuypers, maar het bleef bij 3-1. Na de Europese zege tegen Breidablik boekten de Buffalo's zo ook in de competitie een overtuigende overwinning, waarmee ze de derde plek in het klassement vasthielden.