• Julien De Sart 94'
RWDM
0
KAA Gent - RWDM

Voor de thuiswedstrijd tegen RWDM kon Vanhaezebrouck terug beroep doen op De Sart en Torunarigha, Brown was er nog niet bij. Orban en Cuypers vormden het spitsenduo en Fofana nam de linkerflank voor zijn rekening. Van bij de aftrap nam Gent de wedstrijd resoluut in handen en het liet de bezoekers niet in de wedstrijd komen. Aanvankelijk raakten de Buffalo's niet meteen door het blok van RWDM, maar na een klein kwartier was Orban sneller op de bal dan Defourny, maar hij zag zijn bal jammerlijk op de paal stranden.

Het was het begin van een kwartier vol doelrijpe kansen. Defourny haalde een afstandsschot van De Sart uit de linkerhoek. Orban was een constante dreiging, maar was ook de pechvogel van de avond. Hij devieerde een strakke voorzet van Fofana nog over en zag een schot nog gekeerd door Defourny. Ook bij een nieuwe poging stond Defourny in de weg, waarna een omhaal van Cuypers werd afgeblokt en Orban tweemaal nog op een verdediger op de doellijn stuitte.

Het doel van Defourny leek wel behekst, maar iets voorbij het half uur brak Cuypers de ban. Een voorzet van Fofana belandde via Hong bij de vrijstaande Cuypers en die kon vlak voor doel niet meer missen (1-0). Daarna viel het kansenfestival even stil, maar op slag van rust was het toch nog prijs. Cuypers kopte een gemeten voorzet van Samoise goed in, Defourny redde nog knap, maar tegen de rebound van Hong kon hij niks meer beginnen (2-0).

Met de ruim verdiende voorsprong op het scorebord zakte het tempo wat in het begin van de tweede helft. Waar RWDM voor rust nauwelijks een kans kon creëren, zorgde Abner wel voor een flinke waarschuwing met een strak schot dat voorlangs ging. Gent stak terug een tandje bij en Orban mikte een bal in de draai rakelings naast, een doelpunt was hem niet gegund.

Gent controleerde de wedstrijd, maar de combinaties leidden niet meer tot direct doelgevaar. In het slotkwartier zorgde de ingevallen Tissoudali, vaak in combinatie met Fofana, voor heel wat dreiging. Aanvankelijk zonder succes, maar in minuut 88 dribbelde hij zich goed vrij en schoot gekruist binnen (3-0). Na een strafschopfout op Gerkens mocht De Sart de kers op de taart zetten vanop de stip, hij faalde niet (4-0). Door de ruime zege sprongen de Buffalo's terug naar de derde plaats in het klassement.