Speeldag 17

FT

Saturday 09-12-2023 - 20:45

KAA Gent
4
  • Hugo Cuypers 33'
  • Hyunseok Hong 45'
  • Tarik Tissoudali 88'
  • Julien De Sart 94'
RWDM
0
KAA Gent - RWDM
"Chapeau voor de groep, iedereen heeft gedaan wat ze moesten doen"

Hein Vanhaezebrouck

"We zijn op dreef"

Hugo Cuypers

Hugo Cuypers on fire: zowel op Sinterklaas als op zaterdag vond hij de weg naar de netten. Hij brak de ban en zorgde mee voor de eerste overwinning na vier gelijke spelen. “Dat doet zeker en vast deugd. We wisten dat we de laatste tijd wat te veel gelijk hadden gespeeld waardoor de drie punten vandaag broodnodig waren.”

Na de rust was het meer vanuit de zetel spelend, zonder die echte druk naar voor. “We zijn wel gefocust gebleven, want zolang dat derde doelpunt niet valt, kan het bij een tegengoal nog gevaarlijk worden. Eens die derde goal viel, was de wedstrijd wel gespeeld”, was de spits helder zoals altijd.

Tissoudali en Hugoal als vanouds dus op het scorenbord. “En ook Orban zal snel volgen, daar ben ik zeker van. We zijn alle drie op dreef en maken het op die manier moeilijk voor de coach. Vandaag was het Tarik en ik, de volgende keer is het aan Orban”, bracht hij de collegialiteit die er heerst onder woorden. (RG)

"Zo'n match doet wel eens deugd in ons helse schema"

Matisse Samoise

Matisse Samoise had zichzelf bijna toegevoegd aan het lijstje der assistgevers – prachtige voorzet, maar Hugo Cuypers liet na de bal binnen te koppen. “Heb ik nog geen enkele assist in de competitie?”, vroeg hij oprecht verbaasd. “Hugo heeft hem achteraf wel geëxcuseerd. Het is jammer, maar hij staat toch maar in de highlights”, lachte te Gentenaar.

Serieus nu, de kwaliteit van de voorzetten van ons jeugdproduct is fel de hoogte ingegaan. Ook coach Hein Vanhaezebrouck strooide met complimentjes. “Ja, vooral de laatste weken, hé. Ik ben uiteindelijk nog maar 22. Niet zo jong als in het begin, maar er is nog groeimarge. Qua wedstrijden ben ik dan wel een ancien – na Sven en Lolo heb ik de meeste wedstrijden voor Gent achter mijn naam.”

Drie punten, vier doelpunten – leuke avond voor de Buffalo’s. “Vandaag hebben we echt gedomineerd en was het al bij al een makkelijke match. Dat doet wel eens deugd in het helse schema dat wel hebben. We zijn blij dat er nu eens vier dagen tussen 2 matchen zitten. We hebben nu twee vrije dagen en dat verdienden we wel”, toonde hij zich oprecht gelukkig. (RG)