Club Brugge
2
  • Igor Thiago 24', 41'
0

Voor de topper op het veld van Club Brugge had Vanhaezebrouck Torunarigha en Brown nog niet ter beschikking. Daardoor kwam Fortuna in de ploeg, terwijl Fofana de linkerflank voor zijn rekening nam. Voorin viel de keuze deze keer op Cuypers en Tissoudali. Gent startte onbevangen en zette de Bruggelingen meteen goed vast. Na zes minuten draaide Cuypers zich prachtig vrij in de zestien, waarna Mechele hem aan de arm trok en hem zo uit evenwicht bracht. Scheidsrechter Lardot floot niet, maar vreemd genoeg kwam ook de VAR niet tussen om hem naar het scherm te roepen.

Brugge raakte aanvankelijk moeilijk onder de druk uit, maar hield achterin wel alles goed gesloten. Gaandeweg kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en halfweg de eerste helft tikte Kums de geïnfiltreerde Zinckernagel aan in de zestien. Lardot floot niet, maar deze keer was de VAR wel wakker en volgde er alsnog een strafschop. Thiago bedankte met een strakke elfmeter in de rechterbovenhoek, niet te pakken voor Roef (1-0).

Kort voor rust eiste Thiago opnieuw de hoofdrol op. Hij omspeelde Roef en zag vervolgens hoe zijn schot door Kandouss gestopt werd met de hand. Rood voor Kandouss en Thiago zette ook zijn tweede strafschop van de namiddag om (2-0). Brugge leek daarmee de buit al binnen te hebben aan de rust, maar Gent toonde veerkracht in de tweede helft. Met een mannetje minder bleven ze de evenknie en Tissoudali mikte een schot maar net naast.

Brugge kon zijn numerieke meerderheid niet uitbuiten en een kwartier voor tijd ontsnapte het zelfs aan de aansluitingstreffer. Tissoudali dook voor Mignolet op, schoot ook voorbij de doelman, maar De Cuyper bracht nog redding voor de lijn. De thuisploeg kwam zelf niet veel verder dan een schot van Skov Olsen dat over ging, maar toonde zich al lang tevreden met de drie punten. Voor Gent was het pas de tweede competitienederlaag van het seizoen, opnieuw op Jan Breydel. Geen vruchtbare grond voor Buffalo's dus.