Speeldag 18

FT

Sunday 17-12-2023 - 13:30

Club Brugge
2
  • Igor Thiago 24', 41'
KAA Gent
0
"Trots op de prestatie, jammer dat we onszelf in de voet schieten"

Hein Vanhaezebrouck

"Ons spelniveau was echt goed"

Julien De Sart

Julien De Sart, rots in de branding op het middenveld en vandaag ook in de verdediging. Hij zag dat de ploeg meer verdiende. “We zijn de match goed begonnen, vind ik. Je hebt dan die 2 penaltyfases in die eerste helft, maar voor de rest heeft Club Brugge geen grote kansen gehad”, aldus de Luikenaar..

Cuypers werd even voordien uit evenwicht gehaald door Mechelen, maar mocht van de scheids de bal niet op de stip leggen. “Een merkwaardige fase, die de match er helemaal anders kon doen uitzien”, was de middenvelder duidelijk. “Maar goed, zo’n dingen gebeuren in het voetbal. Na de rust vond ik ons spelniveau echt goed. Zeker met 10 tegen 11 en een 2-0-achterstand op Brugge. Het feit dat Brugge er na de rust alles aan deed om tijd te winnen, zegt ook genoeg. Dat is positief voor ons, wat maakt dat hier verliezen zuur smaakt.”

Zeker omdat de Bruggelingen zo dichterbij sluipen bij de Buffalo’s, het verschil is nu amper 2 punten. “Absoluut, het is een gemiste kans. Voor de match was het ons doel om de voorsprong te vergroten of minstens te bestendigen door in elk geval niet te verliezen. Het had anders kunnen zijn.”