0
1
  • Dimitri Lavalée 54' OG
KV Mechelen - KAA Gent

Met drie zeges en 13 gemaakte doelpunten waren de Buffalo's foutloos aan het seizoen begonnen. De trip naar Mechelen werd dan ook aangevat met het doel om dat maximum door te trekken. Vanhaezebrouck roteerde opnieuw in doel, waardoor Roef tussen de palen kwam postvatten. Fortuna en Samoise namen de flanken voor hun rekening, in aanvallend opzicht kwamen Hjulsager en Fofana aan de aftrap, met Cuypers als diepste spits tegen zijn ex-ploeg.

De overvloedige regenval zorgde voor zware omstandigheden om in te spelen en het openingskwartier bood weinig animo. Gent hield de thuisploeg ver van het doel en kwam meer en meer opzetten. Pogingen van Kums en Fofana werden nog afgeblokt, maar bij een open schietkans voor De Sart was er een uitstekende reflex van Coucke nodig om de nul op het bord te houden. Kort voor rust had Cuypers kunnen scoren op aangeven van Hong, maar zijn balletje over Coucke ging ook over het doel.

Hetzelfde spelbeeld zette zich voort na rust en deze keer leverde dat wel resultaat op. Cuypers zette zich goed door in de zestien en zette voor naar Hjulsager, die via Lavalee de weg naar de netten vond (0-1). Een plaatsbal van Cuypers belandde naast, maar de Buffalo's controleerden vooral de voorsprong, wat aardig leek te lukken. Mechelen ontwikkelde wel meer druk, maar kon daar nauwelijks kansen uit puren. Veel verder dan een afzwaaiend schot van Storm kwam het niet.

In de slotminuten perste de thuisploeg er nog een slotoffensief uit, waardoor het alsnog warm werd voor doel. Walsh kreeg een gevaarlijke voorzet niet onder controle en Malede knalde vanuit een erg scherpe hoek op de buitenkant van de paal. De allerlaatste minuut leek nog onheil te brengen toen Torunarigha weggleed op het natte veld en een strafschopfout maakte op Malede. Schoofs ging achter de bal staan, maar het was Roef die zich tot de held ontpopte door de elfmeter knap uit de rechterhoek te halen. Geen gelijkmaker, wel een zes op zes voor de Buffalo's, die daardoor mee aan de leiding kwamen.