Speeldag 2

FT

Sunday 06-08-2023 - 16:00

KV Mechelen
0
KAA Gent
1
  • Dimitri Lavalée 54' OG
KV Mechelen - KAA Gent
"In een fractie van een seconde kan het feest of drama zijn, vandaag was het feest"

Hein Vanhaezebrouck

"De verdediging stond superstevig vandaag"

Davy Roef

De 2de plek waar de Buffalo’s prijken is te danken aan één man in het bijzonder: Davy Roef, geen bal moeten pakken tot die penalty in het slot – het leek tot dan vakantie. “Al hoop ik dat ik op vakantie beter weer heb”, lachte de goalie. “De verdediging stond inderdaad superstevig vandaag. Weinig tot niets weggegeven, tot de laatste minuut: dan had ik mijn momentje. Zoals voor elke wedstrijd bereid ik me voor qua penalties, waar we beelden krijgen van de tegenstander, Gelukkig duik ik naar de juiste hoek.”

Hoe moeilijk is dat eigenlijk, plots heel geconcentreerd moeten zijn. “Het is natuurlijk de bedoeling dat je heel de wedstrijd geconcentreerd bent, want er kan altijd een kans uit de lucht vallen. Vandaag was het een strafschop en dan moet je er gewoon vol in geloven.” En dat deed hij. “Elke dag doen Pauk (Nardi, red.) ik mijn uiterste best en dat zal niet veranderen.”

Ook de rest van de ploeg deed dat, met goede druk werd Mechelen wat lam gelegd. “Inderdaad, we wisten dat we alert moesten zijn want Mechelen was een ploeg in vorm die het goed deed tegen twee topploegen de voorbije weken. In de eerste helft waren we heel dominant. Na de rust was dat iets moeilijker, maar het weer hielp niet om vlot voetbal op de mat te leggen.”

En zo kende KAA Gent een schitterende start: 6 op 6 in de competitie en zelfs 12 op 12 over alle competities heen. “Daar waren we ook echt op gefocust en die weg willen we gewoon verder zetten. We zullen ons uiterste best doen om elke week de drie punten te pakken.” The Roef was nog eens on fire Achter de Kazerne en wat waren we daar blij om. (RG)

"Dank u Davy"

Jordan Torunarigha

Jordan Torunarigha lachte alsnog zijn tanden bloot: een overwinning als preparty voor zijn 26ste verjaardag morgen bleef overeind. “’Oh, sh*t’, was het eerste dat ik dacht na die penaltyovertreding. Tot dan hadden we alles onder controle. Maar goed, ik gleed wat uit en Malede speelde het slim – er was weinig tegen de penalty in te brengen. Gelukkig redde Davy (Roef, red.) alsnog de drie punten. Dank u, Davy.”

Allerminst goedkope woorden. “Ik hoop hem echt alles wat hij wilt”, lachte de Duitse tank. “Een Lamboghini of Ferrari, hij hoeft het maar te zeggen. Svens (Kums, red.) woorden waren profetisch: ‘Davy zal de penalty stoppen’, fluisterde hij. Hij is een echte penaltypakker, zelfs op training pakt hij ze quasi allemaal. Ik had dus wel vertrouwen in hem, maar hij moet ze nog altijd stoppen en dat deed hij.”

Dankwoorden verdient ook onze nummer 23 voor het feit dat we alle matchen tot nu toe wonnen. “We zijn inderdaad goed gestart en willen die lijn doortrekken. In tegenstelling tot vorig seizoen, waar we al vroeg moesten achtervolgen, wilden we scherp beginnen en zoveel punten pakken als we kunnen. Iedereen werkt hier hard voor en loopt voor elkaar. Zelf wil ik ook altijd maar beter worden.” En nu een feestje op de bus – gelukkige verjaardag, Jordan. (RG)