• Makhtar Gueye 45'
1
  • Malick Fofana 22'
RWDM - KAA Gent

Vier dagen na de inhaaltopper bij Antwerp stonden de Buffalo's alweer voor een nieuwe verplaatsing, deze keer naar promovendus RWDM. Cuypers moest verstek geven met een blessure, waardoor Vanhaezebrouck zijn offensieve pionnen moest herschikken. Hij koos voor Tissoudali in de spits, met Fofana en Gerkens in steun. Die aanpak leverde na amper vijf minuten al bijna succes op. Tissoudali kon alleen op doel af, stiftte de bal over doelman Defourny, maar Sissako kon nog ontzetten. De daaropvolgende hoekschop leidde tot een halve omhaal van Torunarigha, die naast belandde.

De thuisploeg werd ver van het Gentse doel gehouden en halfweg de eerste helft voegde Fofana daar een Gentse voorsprong aan toe. Vanuit het middenveld rukte hij op, kapte zich vrij en schoot netjes in de rechterhoek binnen (0-1). Gent leek probleemloos de rust te halen met die voorsprong, maar dat was buiten Gueye gerekend. In de toegevoegde tijd won hij een luchtduel van Nardi en kopte de gelijkmaker binnen (1-1). Dat Tissoudali vlak daarna aan de overkant in de zestien werd gehinderd en neerging, maar geen strafschop kreeg, maakte het rustsignaal extra zuur voor de Buffalo's.

De eerste echte kans na rust was een schot van Abe, maar Nardi pareerde prima. Daarna trok Gent het tempo op en vormde een heuse stormloop. Defourny voorkwam dat Fofana zijn tweede van de avond scoorde en stond even later pal op een vrije trap van De Sart én de rebound van Tissoudali. Een nieuwe Gentse voorsprong hing in de lucht, maar bij een stevig vluchtschot van De Sart en een lage schuiver van Fofana was het andermaal Defourny die de meubelen redde voor de thuisploeg.

En nog was het niet gedaan. Defourny leek eindelijk geklopt toen hij een schot van Tissoudali maar half kon tegenhouden, maar Heris gleed de bal nog op de doellijn weg. RWDM-coach Caçapa stuurde het zinkende schip bij met enkele wissels en zijn ploeg leek daardoor de Gentse kansenstorm te kunnen stoppen. Hjulsager en Torunarigha probeerden het nog vanop afstand, maar zonder succes. Op de tegenaanval was er zelfs nog een kans voor Gueye, maar hij mikte voorlangs.

Ook na negen speeldagen bleven de Buffalo's als enige ploeg hun ongeslagen status behouden, maar toch overheerste het gevoel dat er meer in zat. Door het gelijkspel bleef Gent wel op kop in het klassement, maar moest daar wel Union naast zich dulden.