Speeldag 9

FT

Sunday 01-10-2023 - 19:15

RWDM
1
  • Makhtar Gueye 45'
KAA Gent
1
  • Malick Fofana 22'
RWDM - KAA Gent
"Gezien het aantal kansen verdienden we de drie punten"

Hein Vanhaezebrouck

"Ons optrekken aan de tweede helft"

Sven Kums

KAA Gent kwam niet verder dan een gelijkspel in Molenbeek en kapitein Sven Kums was daar niet echt mee opgezet. “Uiteraard zijn we ontgoocheld. Het voelt zeker aan als twee verloren punten – we wilden hier absoluut winnen. Zeker in de eerste helft waren we niet op niveau. Aan onze prestatie na de rust kunnen we ons wel optrekken.”

“Analyseren en zo snel mogelijk vergeten”, aldus de spelverdeler over de eerste helft. “Zij kregen te veel de bal en wij zakten te vaak in. Na de rust was dat een heel stuk beter, wat we ook zagen aan de doelkansen. Ik denk dat we genoeg kansen hebben gehad om die tweede goal te maken.”

En of – alleen vliegen de ballen er momenteel iets minder vlot in. “We waren misschien inderdaad te onmondig in de zone van de waarheid. De laatste pass was soms wat onverzorgd, maar zelfs daarmee rekening houdend hadden we genoeg mogelijkheden om meer te scoren. Een verklaring waarom ze nu niet verzilverd worden heb ik niet. Soms gaan ze erin, soms niet – het is gewoon jammer voor ons. Het is nu kijken naar de volgende wedstrijden.”

Ondanks het gebrek aan de volle buit blijven de Buffalo’s mee aan de leiding. “Maar wij zijn daar eigenlijk niet mee bezig”, klonk het. “We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd, willen zoveel mogelijk punten halen en zullen dan zien waar we bij aanvang van de Plays-offs gestrand zijn.” Strak plan. (RG)

"Blij met mijn eerste competitiegoal"

Malick Fofana

Man in vorm Malick Fofana scoorde een heerlijke goal in Brussel – wat een solo en afwerking. “Dank u wel, dank u wel”, klonk het wat verlegen. “Ik ben heel blij, het is mijn eerste goal in de competitie. Hard werken loont. Nu moet ik gewoon op deze weg verder gaan.”

In dit spelsysteem kan de creatieveling zich echt uitleven. “Zeker, ik voel mij daar goed bij. Op de flank of centraal maakt me eigenlijk weinig uit.  Ik heb nu meer vrijheid en weet ook de ruimtes beter te benutten”. Er zat een tweede en zelfs derde goal in. “Ja, dat zei ik ook tegen mezelf. Die kansen moeten in principe binnen. Da’s jammer. Oké, de keeper deed het goed, maar ik kan normaal beter dan wat ik deed”, was de 18-jarige zelfkritisch.

De ontbolstering van het Gentse jeugdproduct zorgt voor meer spotlights – hoe gaat hij daar mee om. “Ik blijf gewoon mezelf”, zei-ie met een lach. “Het is misschien een klein beetje wennen, maar eigenlijk verandert het niet veel. Mijn doel is om gewoon zo verder te doen”. (RG)