• Brecht Dejaegere 26'
  • Kenny Saief 79'
SK Beveren
0

Voor de zevende wedstrijd in 22 dagen verkoos Hein Vanhaezebrouck om op bepaalde posities in het elftal te roteren. Rob Schoofs werd naast Neto op het middenveld geposteerd en voorin stonden zowel Coulibaly als Perbet aan de aftrap. Thoelen mocht zoals aangekondigd tussen de palen postvatten.

Waasland-Beveren had vertrouwen getankt uit de zege tegen Anderlecht en begon ook enthousiast aan de wedstrijd in de Ghelamco Arena. Gent kwam niet meteen onder stoom en het gevaar bleef aanvankelijk beperkt tot afstandspogingen van Coulibaly en Schoofs. De wedstrijd brak helemaal open in de 26ste minuut: Neto verstuurde een uitstekende voorzet naar Perbet, die op de paal kopte, maar Dejaegere sontd op de goede plaats om de rebound tegen de netten te jagen (1-0).

De Waaslanders antwoordden snel via Schrijvers, die eerst uit een moeilijke hoek over schoot en een minuutje later een schot via Schoofs op de paal zag belanden. Ook Camacho zorgde voor gevaar met een verraderlijke kopbal, die Thoelen nog net vanonder de lat kon wegtikken. Kort voor rust was Gent weer aan het commando. Eerst liet Coulibaly na om een uitbraak te verzilveren en wat later sneed Simon naar binnen om vervolgens in het zijnet te besluiten.

In de tweede helft hield Gent rustig de controle, al was het met de kleine voorsprong toch opletten voor een tegentreffer. Op een kopbal van Camacho na konden de bezoekers echter niet meer dreigend zijn. Van Gentse kant was Neto er dichtbij met een vrije trap die niet ver over en naast vloog.

Een klein kwartier voor tijd zorgde de ingevallen Saief voor een meer veilige marge. Coulibaly kopte een lange bal uitstekend door in de loop van de Israëliër en oog in oog met Köteles faalde hij niet (2-0). In de slotminuten was Gent nog enkele keren dicht bij een derde treffer, maar Coulibaly kopte net voorlangs en Saief krulde een vrije trap langs de verkeerde kant van de paal. De Buffalo's konden zo ook hun zevende thuiswedstrijd in de competitie winnend afsluiten, waardoor ze in het klassement op een gedeelde vierde plaats belandden.