0
2
  • Jérémy Perbet 41'
  • Kenny Saief 87'

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde in de reguliere competitie trokken de Buffalo's naar Le Canonnier om Excel Mouscron partij te geven. In de zoektocht naar een eerste uitzege behield Vanhaezebrouck het vertrouwen in doelman Thoelen, terwijl hij op het middenveld Van Der Bruggen en Matton posteerde. Voorin kreeg Perbet de voorkeur op Coulibaly. Bij de Henegouwers stond met Simon Diédhiou een Gentse huurling aan de aftrap. David Hubert, eveneens door Gent uitgeleend aan Mouscron, moest na vijf gele kaarten geschorst toekijken vanuit de tribune.

Diédhiou wilde zich graag tonen en trapte al in de eerste minuut vanop afstand naar doel, maar Asare deed de bal afwijken in hoekschop. Het zou lange tijd het enige zijn dat Thoelen in zijn buurt te zien kreeg, want Gent eiste ruimschoots het balbezit op, al ontbrak het nog vaak aan snelheid en precisie om dat ook te verzilveren in een voorsprong. Een knappe combinatie leidde wel tot een gevaarlijke voorzet van Foket, Perbet stond klaar om binnen te tikken, maar doelman Delac zat er nog net tussen. Milicevic probeerde het tweemaal met een schot, maar zag die telkens afgeblokt.

Waar de thuisploeg in de eerste veertig minuten nog aardig stand hield, bleken de laatste vijf minuten van de eerste helft er te veel aan. Toen Nielsen een hoekschop van Milicevic doorkopte, stond Perbet op de juiste plaats om de bal binnen te tikken (0-1). Nauwelijks twee minuten later week een bal van Simon af op een verdediger en de bal leek in eigen doel binnen te rollen. Huyghebaert repte zich om de bal nog weg te trappen, maar leek dat net voorbij de lijn te doen. Het scheidsrechterlijke trio zag er echter geen doelpunt in en liet voortspelen. Nog twee minuten later kwam Delac goed weg toen hij de bal ver buiten zijn doelgebied kwijtspeelde, maar de lob van Milicevic iets te kort was zodat die nog kon weggekopt worden.

Na rust bleven de Bufalo's rustig de controle houden over de wedstrijd en zochten ze wel naar een extra treffer, zonder daarbij te overhaasten. Een afstandsschot van Nkaka zwaaide af en ging naast, Milicevic trof aan de overkant wel raak, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Neto stelde Delac op de proef met een strak afstandsschot en bracht ook Matton in stelling met een prachtige dieptepass, maar zijn schot werd nog in extremis in hoekschop gedevieerd.

Ook al konden Les Hurlus daar weinig tegenover zetten, toch bleef het opletten met de krappe voorsprong. En het was nog even schrikken toen Trezeguet in de zestien opdook en teruglegde op Ferber, maar zijn kopbal werd door Thoelen nog over de lat getikt. Vanhaezebrouck bracht in het slot nog Saief en Dejaegere in het veld en uitgerekend die twee zorgden voor zekerheid .Peyre verslikte zich in een knappe dribbel van Dejaegere en haalde hem foutief neer in de zestien, waarna Saief de elfmeter hard en geplaatst in de rechterhoek schoot (0-2).

Het was dus even wachten op zekerheid, maar uiteindelijk mochten de meegereisde Buffalosupporters beginnen feesten, want de verdiende eerste uitzege in de competitie was eindelijk op zak.