Saturday 03-12-2016 - 20:30

KVC Westerlo
0
0

Op bezoek bij Westerlo kon Hein Vanhaezebrouck geen beroep doen op de geblesseerde Nana Asare en de zieke Brecht Dejaegere. Daarnaast roteerde hij ook duchtig in het elftal, met een eerste basisplaats voor Jérémy Taravel. In vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Lokeren kwamen ook Thoelen, Van Der Bruggen, Saief, Matton, Milicevic en Coulibaly terug in de ploeg. Bij Westerlo begon ex-Buffalo Gilles Ruyssen op de bank.

Tot vlak voor de aftrap was er twijfel of de wedstrijd wel zou kunnen doorgaan, want ondanks de vriestemperaturen had Westerlo de veldverwarming te laat aangelegd, waardoor het veld er bevroren bij lag.  Scheidsrechter Christof Dierick besliste uiteindelijk om de wedstrijd te laten aanvatten, maar al snel werd duidelijk dat dat het spelniveau niet ten goede kwam. Beide ploegen hadden moeite om hun draai te vinden op het gladde veld en hoewel Gent de voetballende oplossing bleef zoeken, waren de kansen voor rust op een hand te tellen.

Het gevaar in het eerste half uur bleef beperkt tot een kans voor Saief, die een teruggekopte bal oppikte, maar hard over vlamde. Iets meer animo in het derde kwartier, beginnend met een kopbal van Neto op Van Langendonck. Thoelen stond werkloos toe te kijken, tot Ganvoula uit een onmogelijke hoek op doel trapte en de bal via Nielsen zowaar tegen de paal belandde. Op slag van rust toch nog twee keer Gentse dreiging: Saief troefde Apau af, maar kon niet afwerken, terwijl een kopbal van Coulibaly nog afgeblokt werd.

De Buffalo's schroefden het tempo omhoog na rust en daar had de thuisploeg het moeilijk mee. Een voorzet-schot van van Saief werd nog ternauwernood door Van Langendonck via de lat overgetikt, Matton kapte zich goed vrij in de zestien, maar zag zijn schot nog gestopt door de Westelse doelman.  De allerbeste kans was echter voor Nielsen. Terwijl Westerlo dacht aan buitenspel, stond moederziel alleen voor Van Langendonck, maar hij besloot van dichtbij nog op de doelman.

Gent verdiende de voorsprong, maar de klok tikte genadeloos weg in het voordeel van de thuisploeg. Matton mocht het nog eens proberen, maar besloot deze keer over doel. Vanhaezebrouck gooide met Perbet en Simon nog wat extra aanvallend geweld in de strijd, maar het mocht niet baten, het bleef 0-0. Een punt dat gekoesterd werd door Westerlo, terwijl het voor Gent eerder aanvoelde als twee verloren punten.