RSC Anderlecht
3
  • Lukasz Teodorczyk 29', 56'
  • Alexandru Chipciu 74'

Voor zijn honderdste wedstrijd bij de Buffalo's kreeg Hein Vanhaezebrouck een topper tegen Anderlecht voorgeschoteld. Een belangrijke bovendien, want Gent had een zege nodig om zich terug in de top-zes te nestelen. Neto raakte tijdig speelklaar, Asare niet, waardoor Foket een rij achteruitgeschoven werd. Perbet startte in de plaats van de nog maar net herstelde Coulibaly.

De Buffalo's begonnen erg scherp aan de wedstrijd en drongen Anderlecht terug met hoge pressing en een snelle balcirculatie. Perbet mikte een eerste schot onder de lat, maar Boeckx wist nog te pareren. Toen de Anderlecht-doelman in de fout ging, profiteerde Simon ei zo na, maar zijn lob stierf op de lat. In de herneming leek Perbet raak te schieten, maar Kara keerde nog voor de lijn. Gent verdiende een voorsprong en kreeg die ook toen Simon breed legde op Milicevic en die trof raak (1-0).

Een half uur lang had Rinne geen werk op te knappen, maar opeens was daar Teodorczyk die als een duiveltje uit een doosje een voorzet binnen kopte (1-1). Consternatie bij de Buffalo's, die de wedstrijd zo goed onder controle hadden. Helemaal dramatisch werd het in de 37ste minuut toen Nuytinck en Esiti in een intens duel in botsing kwamen. Scheidsrechter Lambrechts schatte de fase foutief in en trok zowaar rechtstreeks rood voor Esiti, tot verontwaardiging van het hele stadion.

Hij onthoofdde daarmee ook de tot dan toe erg boeiende topper, al was er van et mannetje minder aanvankelijk helemaal niets te merken. Nog extra gedreven door de onrechtvaardige uitsluiting stoomde Gent door, maar Boeckx hield tot twee keer toe Perbet van een doelpunt. Ook na de pauze bleven de Buffalo's kansen verzamelen, maar Gershon zag hoe Boeckx zijn poging nog net tegen de paal wist te duwen.

Gent trok voluit de offensieve kaart, maar moest daardoor risico's nemen achterin. Teodorczyk profiteerde optimaal van een foutje en vloerde Rinne een tweede maal (1-2). De Buffalo's bleven aandringen en Najar ontsnapte nog toen hij Simon duwde in de zestien, maar er geen strafschop volgde. Gaandeweg begonnen de zware inspanningen te wegen, waardoor Anderlecht er meer door kwam. Schoten van Hanni en Chipciu werden nog afgeblokt, maar een kwartier voor tijd vlamde Chipciu enig mooi in de linkerbovenhoek binnen (1-3).

Einde verhaal voor de moedige Buffalo's, zo leek het toch. Youngster Louis Verstraete mocht nog debuteren en dwong nauwelijks drie minuten later een strafschop af, die door Milicevic feilloos werd omgezet (2-3). Zo werd het zowaar nog enkele minuten billenknijpen voor de Brusselaars, maar de tijd was te kort om nog een verdiend punt uit de brand te slepen. De Buffalo's bleven met lege handen achter, maar kregen toch een dik verdiende ovatie van het publiek voor hun puike wedstrijd.