• Olivier Myny 28', 45'
3
  • Jérémy Perbet 42', 57'
  • Yuya Kubo 73'

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie speelden de Buffalo's hun laatste troeven uit in de strijd voor de Play-Off 1 plaatsen. Op bezoek bij Waasland-Beveren miste Vanhaezebrouck heel wat sterkhouders: Milicevic, Asare en Neto waren geblesseerd, Simon was ziek. Schoofs en Matton kregen daardoor een basisplaats, voorin kreeg Perbet de voorkeur op Coulibaly en hij werd geflankeerd door Kalu en Kubo.

Na een kwartier spelen kwam het eerste gevaar van de voet van Conte, die een afgeweken schot tegen de buitenkant van de paal zag belanden. Een minuutje later was De Schutter te laat met een tackle op Matton en raakte hem vol op het kuitbeen, rood was het logische gevolg. De Buffalo's kregen daardoor nog meer balbezit - bijna 70% in de eerste helft - maar profiteren van de man-meer-situatie lukte nog niet. Integendeel, toen Myny een voorzet in de voeten kreeg, kon hij van dichtbij eenvoudig scoren (1-0).

Iets voorbij het half uur schoot Perbet binnen op aangeven van Schoofs, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Een afstandsschot van Esiti vloog over. Kort voor rust zwiepte Kalu een perfecte voorzet voor doel en Perbet kopte de gelijkmaker in de linkerbovenhoek binnen (1-1). In de slotminuut van de eerste helft maakte Myny de Gentse opdracht toch weer een stuk lastiger door van buiten de zestien fraai in de linkerhoek binnen te schieten (2-1). Köteles voorkwam dat Gent alsnog met een gelijke stand mocht gaan rusten met een wereldsave op een uithaal van Kalu.

Omdat Mechelen op voorsprong stond tegen Anderlecht, moest Gent absoluut winnen om de kansen op Play-Off 1 gaaf te houden. Vanhaezebrouck bracht met Coulibaly dan ook een tweede spits in, maar de Waaslanders begonnen het best aan de tweede helft. Kalinic pakte een afstandsschot van Cerigioni en een uithaal van Myny raakte de bovenkant van de lat. Net als voor rust was het opnieuw Kalu die het verschil maakte. Met een knappe dribbel in de zestien haalde hij de achterlijn en zijn voorzet werd door Perbet binnen getikt (2-2).

Nog één doelpunt had Gent nodig en het drukte de thuisploeg tegen het eigen doel. Een schot van Kubo vloog over, een kopbal van Mitrovic werd nog in hoekschop gewerkt en Kalu kopte een mogelijkheid over. Ook Schoofs vond na een knappe dribbel nog een verdediger op zijn weg, maar een kwartier voor tijd mocht het volgepakte bezoekersvak alsnog vieren. Op de rand van het strafschopgebied legde Kubo aan en hij vond een gaatje in de rechterhoek, Köteles was een derde keer geklopt (2-3).

In de slotfase controleerde Gent de voorsprong, al ontsnapte Myny wel even aan de aandacht. Oog in oog met Kalinic kwam de Kroatische doelman echter als winnaar uit de bus. Ook Saief was nog dicht bij een doelpunt, maar nadat hij Köteles voorbij was, kon hij niet afwerken. Het was niet meer van belang, want Gent hield de belangrijke driepunter vast. De tweede zege op verplaatsing hield de Buffalo's in het kielzog van Mechelen (3-2 winst tegen Anderlecht) en Charleroi (1-1 tegen Kortrijk). Zo hield Gent zijn lot voor Play-Off 1 in eigen handen, want een thuiszege tegen Mechelen op de slotspeeldag was altijd voldoende voor een plekje in de top-zes.