KVC Westerlo
2
  • Filip Daems 22'
  • Elton Acolatse 88'

De Europese midweekwedstrijd tegen Shkëndija gaf Hein Vanhaezebrouck voldoende reden om met zijn elftal te roteren voor de wedstrijd tegen Westerlo. Yannick Thoelen verving Rinne in doel en achterin kreeg youngster Siebe Horemans een basisplaats. Ook Dieumerci Ndongala en Jérémy Perbet stonden in de starterself. De twee ex-Charleroi spelers toonden zich al meteen, Ndongala toonde enkele flitsen van zijn klasse op rechts en Perbet glipte door de buitenspelval, maar werd onterecht afgevlagd. Simon was dicht bij de openingstreffer, maar Van Langendonck kon het schot van dichtbij nog keren.

Westerlo toonde zich gevaarlijk op de tegenaanval en Thoelen moest gevat uitkomen om Ganvoula te snel af te zijn. Halfweg de eerste helft bereikte een uitstekend getrapte hoekschop de ongedekte Daems en die kopte de bezoekers op voorsprong (0-1). Westerlo kon zich dankzij die voorsprong volledig terugtrekken en enkel Saief kwam erdoor met een kopbal naar de linkerhoek, maar Van Langendonck strekte zich helemaal en tikte de bal er nog uit. Aan de overzijde werd het zelfs nog even warm toen Thoelen met een prima voetreflex de doorgebroken De Ceulaer van een doelpunt hield.

Tijdens de rust moet Vanhaezebrouck ongetwijfeld gehamerd hebben op meer scherpte en dat was meteen merkbaar in de tweede helft. Als een wervelwind werden de Westelse stellingen overvallen en na amper twee minuten was het al raak. Simon zette strak voor, Perbet toonde zijn torinstinct en werkte de gelijkmaker binnen (1-1). Het was nog maar het begin van een heuse belegering. Van Langendonck gooide zich nog voor een bal van Mitrovic en ook bij pogingen van Perbet en Milicevic zat er nog net een verdediger tussen.

Pogingen van Perbet en Milicevic raakten niet gekadreerd, maar na 68 minuten zorgden beiden wel voor de kentering. Na een sublieme opening van Kums zette Milicevic strak voor en Perbet stond opnieuw op de juiste plaats om zijn tweede van de avond binnen te tikken (2-1). De bezoekers kraakten en op een uitstekende voorzet van Saief kopte Milicevic een veilige marge op het scorebord (3-1).

Saief leek zijn uitstekende match nog bijna te bekronen met een doelpunt, maar zijn plaatsbal vloog rakelings over de kruising. Toen hij kort voor tijd neergehaald werd in de zestien, mocht hij alsnog aanleggen en hij plaatste de elfmeter perfect in de linkerhoek binnen (4-1). De aandacht verslapte wat en daar profiteerde Acolatse nog van om de score nog te milderen (4-2).

De sterke remonte in de tweede helft en de daaruitvolgende driepunter stuwden Gent hogerop in het klassement, naar een gedeelde tweede plaats, samen met Anderlecht en Charleroi.