• Moses Simon 70'
KSC Lokeren
0

Voor aanvang van de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren waren de ogen vooral gericht op het Gentse middenveld om te zien hoe Hein Vanhaezebrouck het vertrek van zijn kapitein Sven Kums opving. Daarbovenop kwam dan nog een lichte knieblessure voor Neto, waardoor het middenveld er met Rob Schoofs en nieuwkomer Anderson Esiti helemaal nieuw uit zag. De aanvoerdersband verhuisde naar Nana Asare.

Coulibaly opende na amper twee minuten al bijna de score, maar zijn kopbal werd op de lijn gepakt door Copa. Lokeren toonde zich vooral gevaarlijk op stilstaande fasen en bij een doorgekopte hoekschop scoorde Coelho zelfs, maar hij stond daarbij buitenspel. Gent had overwicht, maar de keren dat Lokeren eruit kwam, was het wel gevaarlijk. Rinne redde een kopbal van Ninaj en stopte ook de rebound van Ingason. Simon reageerde met een vluchtschot dat rakelings over zoefde.

Halfweg de eerste helft veroverde Coulibaly de bal in de zestien, zette voor naar Milicevic en die zag zijn schot via Ninaj in doel verdwijnen (1-0). In het derde kwartier vielen er geen uitgespeelde kansen te noteren, afstandspogingen van Schoofs en Bolbat gingen naast en over.

Na rust konden de bezoekers het niet meer belopen en groeide de Gentse dominantie. Een lage schuiver van Asare ging nog rakelings naast, maar enkele minuten later was het wel raak. Milicevic zwiepte voor doel en Coulibaly devieerde enig mooi met buitenkantje links in de linkerhoek (2-0). Tien minuten later was het opnieuw smullen geblazen. Schoofs opende prachtig op Coulibaly en zijn voorzet werd door Simon binnen getikt (3-0).

Boeken toe voor Lokeren, dat in de slotfase een heuse vernedering maar net kon vermijden. Een strak schot van Coulibaly strandde in de armen van Copa en vanuit een scherpe hoek schoot de Malinees nog naast. Schoofs en Foket rolden de Lokerse defensie op, maar Copa verhinderde dat Simon de knappe actie afrondde met een doelpunt. Ook Coulibaly was er nog eens dicht bij toen hij door de buitenspelval glipte en alleen voor Copa kwam, maar die voorkwam erger voor de bezoekers.