• Rob Schoofs 95'
STVV
1
  • Stef Peeters 69'

Tegen Sint-Truiden werkten de Buffalo's hun vierde wedstrijd in tien dagen af, de enige op eigen veld. Simon en Milicevic moesten geblesseerd afhaken, waardoor Vanhaezebrouck voorin opteerde voor het aanvalsduo Coulibaly en Perbet. Beide spitsen stonden zo voor het eerst samen aan de aftrap. Centraal op het middenveld kregen Schoofs en Van Der Bruggen het vertrouwen na de bekerwedstrijd op Lierse.

Van bij de aftrap werden de verhoudingen al snel duidelijk, want met de versterkte driehoek Neto - Schoofs - Van Der Bruggen op het middenveld eiste Gent het leeuwendeel van het balbezit op. De bezoekers liepen achter een quasi ongrijpbare bal aan, maar het gebrek aan gepaste voorzetten zorgde voor een kansarme eerste twintig minuten. Toen Coulibaly gevat kwam ingelopen op een vrije trap van Schoofs, kende hij pech dat zijn deviatie op de paal uiteenspatte.

Bij een strakke uithaal van Schoofs bracht doelman Dutoit onorthodox redding en Coulibaly kopte een voorzet van Foket rakelings naast, waardoor beide ploegen met 0-0 naar de kleedkamers trokken. Doelrijpe kansen creeëren ging een stuk vlotter vlak na rust, maar twee kopballen van Coulibaly werden door Dutoit gekeerd. Na 54 minuten moest de Truiense doelman zich toch omdraaien, want Perbet kopte een hoekschop van Schoofs tegen de netten (1-0).

Gent leek nu definitief gelanceerd, maar toen Nielsen vlak voor doel een kopbal van Neto op doel schoot, tikte Dutoit nog net over. De Buffalo's losten hun greep op de wedstrijd een beetje en de Kanaries profiteerden bij hun eerste echte kans. Peeters draaide een vrije trap vanop 25 meter puik in de rechterhoek en Gent moest herbeginnen (1-1).

De bezoekers ontsnapten wel aan een rode kaart toen Kötysch Rinne onderuit beukte met zijn schouder, maar er vreemd genoeg slechts geel voor kreeg. Gent trok strijdend op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar toen Perbet alleen voor Dutoit gezet werd, knalde hij de open kans nog over. Coulibaly mikte twee mogelijkheden wel tussen de palen, maar het was niet genoeg om Dutoit te verschalken.

Het werd zelfs nog even warm aan de overzijde toen Bamba zich doorzette in de zestien en de bal net voorlangs schoof. Terwijl het publiek zich al stilaan had neergelegd bij onnodig puntenverlies stelde Schoofs zich in de 95ste minuut nog achter een ultieme vrije trap. Een Gents driemansmuurtje ging à la Lyon uiteen en Schoofs verraste Dutoit met een perfecte bal in de linkerhoek (2-1). Daarmee duwde hij zijn ex-ploeg in de slotseconden alsnog kopje onder. Vieren deed hij niet, de Ghelamco Arena des te meer.