• Dion Cools 71'
1
  • Yuya Kubo 23'

Interim-coach Peter Balette recupereerde Stefan Mitrovic voor de verplaatsing naar Brugge en dropte hem meteen in de basis. Birger Verstraete mocht opnieuw de rechterflank voor zijn rekening nemen en voorin werd Sylla geflankeerd door Simon en Kubo. De eerste speldenprikken waren van Brugse makelij, maar de pogingen van Limbombé en Wesley belandden ongevaarlijk naast. Gent nam snel het initiatief over en vooral Simon toonde zich gevaarlijk vanop links. Na een van zijn voorzetten vlamde Asare de rebound hard over doel.

Het Gentse overwicht werd bruusk onderbroken toen Dennis een vrije trap van Vormer tegen de netten kopte (1-0). Hij duwde daarbij wel Asare weg, maar het scheidsrechterlijke trio had het niet opgemerkt, waardoor hij er mee weg kwam. Brugge duwde even door, maar schoten van Wesley en Limbombé belandden niet binnen het doelkader. De Buffalo's herstelden snel het evenwicht en het werd daarvoor ook beloond. Dejaegere verstuurde een prachtige dieptepass richting Kubo, die de bal over de uitgekomen Horvath in het lege doel kopte (1-1).

Gent leek zijn attractief aanvallend voetbal teruggevonden te hebben en kwam zelfs erg dicht bij een voorsprong, maar Kubo zag zijn schot op de paal stranden. Ook Sylla kwam in de buurt, maar zijn schot werd in extremis nog in hoekschop gewerkt door Mechele. Mitrovic en Wesley kopten de laatste mogelijkheden van de eerste helft naast en over.

De tweede helft begon eveneens evenwicht, maar de spektakelwaarde was wel een stuk minder. Het duurde ruim twintig minuten vooraleer er nog een kans te noteren viel, een schot van Vanaken dat door Kalinic uit de rechterhoek werd gehaald. Drie minuten later moest hij zich toch gewonnen geven, toen hij verrast werd door een schot van Cools dat afweek op Mitrovic en daardoor een vreemde curve maakte (2-1).

Balette probeerde het tij nog te keren met de inbreng van Marcq en Kalu en ook het debuut voor de 18-jarige Giorgi Chakvetadze. Zij trokken mee ten aanval, maar de thuisploeg hield achterin alles goed gesloten. De eveneens ingevallen Vossen prikte nog enkele keren gevaarlijk tegen, maar zonder succes. In het slot verstuurde Kalu nog een afgemeten voorzet naar de inlopende Kubo, maar Poulain kopte de bal nog net weg en voorkam zo een late gelijkmaker. Ondanks een zeer verdienstelijke partij moest Gent dus toch zonder punten huiswaarts.