Jupiler Pro League - Speeldag 10

Zondag 07-10-2018 - 20:00

KAA Gent KAA Gent 1 - 5 KRC Genk KRC Genk

Vadis Odjidja

"Ik snap de kwaadheid van de supporters"

Lovre Kalinic

Lovre Kalinic werd tijdens de rust gewisseld voor Yannick Thoelen. De reden hiervoor was een blessure aan de kuit: “Bij het uittrappen kreeg ik een steek in mijn kuit. Ik wou geen risico’s nemen en de dokter raadde me een wissel aan. Ik had echt wel last dus het was geen optie om verder te spelen.”, aldus Kalinic. “Ik hoop dat het niet te ernstig is. De testen zullen uitwijzen hoe erg het is.”

Over de wedstrijd was hij absoluut niet tevreden: “Het was heel erg vandaag. Dit mag echt nooit meer gebeuren. Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle supporters want we hebben niks getoond. Tegen een ploeg als Genk moet je er staan en dat was niet het geval. Zonder de juiste mentaliteit kan je gewoon niet winnen.”

“Ik snap de kwaadheid van de supporters. De laatste drie thuiswedstrijden haalden we nul punten en telkens kregen we te gemakkelijke doelpunten tegen. Na de wedstrijd werd er veel gesproken tegen elkaar maar wat daar gezegd werd, houd ik voor mezelf. Nu moeten we de volgende twee weken gebruiken om goed na te denken en onszelf ten volle te focussen op de volgende wedstrijden.” (TS)

Yannick Thoelen

"Dan moet je 200% scherp zijn en dat waren we niet vandaag"

Nana Asare

Ook Nana Asare nam zijn verantwoordelijkheid om de pers te woord te staan. “We speelden tegen een zeer sterk team. Ze spelen al zo lang samen dat ze elkaar blindelings vinden. Dan moet je 200% scherp zijn en dat waren we niet vandaag. Ons positiespel was bovendien niet optimaal.”

De aanvoerder predikte kalmte. “Ik begrijp dat de supporters furieus zijn, maar we mogen nu niet alles afbreken. We moeten rustig blijven en de rangen sluiten om samen uit deze benarde situatie te kruipen.” (RG)

"We moeten nu keihard werken om uit dit dal te kruipen"

Birger Verstraete

Birger Verstraete liep rood aan van frustratie en schaamte. “‘t Is pijnlijk... Voor ons, de supporters, de staf, het bestuur, ... Onaanvaardbaar.”

Nochtans was het geloof voor de match groot. “We hadden een plan, maar je kan moeilijk zeggen dat dat gewerkt heeft. Die goals pakken we ook kinderlijk, echt kinderlijk. Dat kan zo niet.”

Het hoofd laten zakken doet onze nummer 6 echter niet: “HetIs nu te gemakkelijk om gefrustreerd te reageren. We moeten nu keihard werken om samen uit dit dal te kruipen.” (RG)