Jupiler Pro League - Speeldag 11

Zondag 21-10-2018 - 18:00

KV Oostende KV Oostende 0 - 4 KAA Gent KAA Gent

Kersvers hoofdtrainer Jess Thorup beleefde zijn vuurdoop aan de Kust op bezoek bij KV Oostende. Achterin zag hij Kalinic en Bronn geblesseerd afhaken, waardoor Thoelen en Souquet in de basis begonnen. Andrijasevic mocht eveneens starten en voorin koos Thorup voor Yaremchuk centraal in de spits. Dejaegere zat een schorsingsdag uit.

Thorup stond bij Midtjylland bekend voor aanvallend voetbal en die intenties werden in de Versluys Arena ook al snel duidelijk. Gent eiste de bal nadrukkelijk op en na een knappe doorsteekpass van Odjidja werd Chakvetadze maar net van de openingstreffer gehouden door Ondoa. Die ging een drukke namiddag tegemoet. Na elf minuten was er wel tegenslag voor de Buffalo's toen Vanlerberghe zijn schot half miste en met de studs vol op het been van Verstraete terechtkwam. Erg pijnlijk en Verstraete moest van het veld gedragen worden, waardoor Esiti al snel in de ploeg kwam.

Gent pikte de draad terug op en toen Limbombe naar binnen sneed, schoot hij het openingsdoelpunt in de linkerhoek binnen (0-1). Chakvetadze was alomtegenwoordig en zag enkele voorzetten maar in extremis weggewerkt worden, terwijl Ondoa een schot van de Georgiër over tikte. Eén keer kon de thuisploeg gevaarlijk tegenprikken, maar Plastun stond goed in de weg op het schot van Coopman. Ondanks de Gentse dominantie bleef de voorsprong krap, tot Souquet kort voor rust de bal op het hoofd van Yaremchuk schilderde en die kopte hard raak (0-2). Ei zo na volgde er zelfs nog een derde, maar Ondoa pareerde het schot van Chakvetadze en de rebound van Odjidja vloog rakelings naast.

Bij Oostende trachtte men het tij te keren met een dubbele wissel tijdens de rust, maar het bracht weinig soelaas. Eerst zoefde een schot van Chakvetadze nog net naast, maar rond het uur mocht hij alleen op doel af en liet hij Ondoa kansloos (0-3). De Kustploeg verzoop nu helemaal en Ondoa hield Limbombe van zijn tweede doelpunt. Ook Yaremchuk liet een tweede treffer liggen door naast te mikken.

Tien minuten voor tijd was Limbombe toch terug aan het feest toen hij op aangeven van Chakvetadze raak trof. Op aangeven van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd voor buitenspel van Awoniyi, die de pass van Chakvetadze nog devieerde. En toch was het laatste woord voor Limbombe. Toen Ondoa een zoveelste schot van Chakvetadze afweerde, schoof Limbombe de rebound tussen de benen van de doelman binnen (0-4). Jess Thorup miste zijn trainersdebuut in België dus allerminst en zorgde voor een stevig feestje aan zee.