• Sébastien Dewaest 47'
  • Bryan Heynen 85'
1
  • Dylan Bronn 6'

Voor de laatste wedstrijd van 2018 kon Jess Thorup geen beroep doen op Chakvetadze, die nog te veel last had van een knieblessure. Thorup gaf het vertrouwen aan dezelfde elf die Cercle Brugge van de mat veegden, met David en Dompé in de basis dus.

Gent kwam onbevreesd aan de aftrap tegen leider Genk en zette vanaf minuut één hoog druk, wat de thuisploeg snel in verlegenheid bracht. Al na zes minuten kon Bronn het Gentse overwicht vertalen in een voorsprong en de manier waarop hij dat deed was magistraal. Eerst zocht hij de combinatie met Yaremchuk, waarna hij uitpakte met een heerlijk schot dat wegdraaide in de winkelhaak (0-1).

Ook met de voorsprong op het bord bleven de aanvallende intenties van Gent duidelijk. Dompé dwong Vukovic tot tweemaal toe tot een redding en David schoot na een knappe pass van Odjidja net naast. Halfweg de eerste helft verdubbelde Dompé bijna de voorsprong, maar hij schoot net over.

Genk had tot dan nauwelijks kunnen dreigen, maar kende dan flink wat meeval. Na een misverstand met Thoelen kopte Rosted een voorzet ongelukkig door, waarna Samatta van dichtbij de gelijkmaker kon binnen trappen (1-1). Een opsteker voor de thuisploeg, die daardoor ook beter in de wedstrijd kwam. Thoelen was bij de pinken om een schot van Paintsil te stoppen, Samatta kopte naast en Dewaest kopte over. Tussendoor kon Asare een prachtige stiftbal van Odjidja niet afwerken.

Op het einde van de uiterst genietbare eerste helft kopte Yaremchuk nog goed naar de rechterhoek, maar Vukovic redde de meubelen voor Genk. Geen Gentse blitzstart deze keer na rust, maar wel eentje van de Limburgers. Al na twee minuten liep Dewaest goed in op een scherp aangesneden vrije trap van Pozuelo en hij kopte hard voorbij Thoelen (2-1). Niet meteen een correcte weergave van de wedstrijd tot dan toe.

De Buffalo's hadden met hun hoge pressing reeds veel energie verbruikt voor rust en konden die lijn niet meer doortrekken in de tweede helft, waardoor Genk het commando overnam. Bronn stond Thoelen tweemaal bij op pogingen van Ndongala en Heynen om erger te voorkomen. Yaremchuk kon nog reageren met een kopbal, maar die vloog over doel.

Toen bij Gent uitblinkers Bronn en Odjidja geblesseerd naar de kant moesten, leek Gent zijn beste tijd gehad te hebben. Niet dat Genk ineens een karrenvracht aan kansen bijeen voetbalde, maar ze hielden Gent wel meer op eigen helft, waardoor Vukovic nog weinig werk kreeg. Toen Rosted ook nog rood kreeg na een fout op de doorgebroken Ndongala, kon Genk de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

Thoelen voorkwam een derde tegentreffer door een vrije trap van Pozuelo nog prachtig uit de hoek te zweven, maar moest zich vijf minuten voor tijd toch nog eens gewonnen geven. Ook daar was weer een flinke scheut geluk bij gemoeid. Paintsil vertrok in buitenspelpositie, maar mocht toch doorspelen, zijn mislukte bal caprioleerde via een verdediger alsnog in de voeten van Heynen, die vervolgens zijn trap half miste, maar het gekraakte schot alsnog over Thoelen in doel zag belanden (3-1).

De Buffalo's gingen dus strijdend ten onder op het veld van de sterke leider, al hadden ze op basis van de uitstekende eerste helft met wat meeval aanspraak kunnen maken op een punt.