• Idir Ouali 15'
2
  • Jonathan David 4'
  • Thibault De Smet 76'

De competitiewedstrijd in en tegen KV Kortrijk zat geprangd tussen de twee bekerwedstrijden tegen Oostende. Om zijn manschappen te sparen, besloot Thorup om heel wat te roteren met zijn basielf. Achterin was er een basisplaats voor Timothy Derijck en Thibault De Smet, terwijl Verstraete op het middenveld de plaats van de geschorste Esiti innam. Hij kreeg het gezelschap van Eric Smith, die daarmee zijn eerste basisplaats versierde. Bij Kortrijk stonden met Sebastien Bruzzese, Hannes Van Der Bruggen en Ilombé Mboyo drie ex-Buffalo's tussen de lijnen.

De eerste waarschuwing kwam van de thuisploeg toen Plastun in de eerste minuut al een gevaarlijke voorzet moest ontzetten. Het werd echter een droomstart voor de Buffalo's, want Dompé zette goed voor naar David, die de bal rustig controleerde en hard binnen schoot (0-1). Gent leek de wedstrijd goed onder controle te hebben, maar toen Mboyo toch eens kon voorzetten was Ouali er als de kippen bij om die binnen te schieten (1-1).

Gent was dicht bij een nieuwe voorsprong toen Dompé een vrije trap richting linkerbovenhoek krulde, maar Bruzzese haalde die er nog spectaculair uit. Met een schot van Yaremchuk had hij minder moeite, maar toen David door Dejaegere in stelling werd gebracht, kreeg hij de Kortrijkse doelman de hulp van de paal. Ook Smith legde twee keer aan, maar trapte net niet binnen het doelkader.

De beste kansen waren dus voor de Buffalo's, maar dat beeld keerde na de rust. Niet dat de thuisploeg Gent overspeelde, maar het het had wel de gevaarlijkste mogelijkheden. Kaminski keerde een volley van Avenatti en ook Kortrijk trof het doelkader toen Ouali tegen de lat schoot. Nieuwkomer Roman Bezus mocht zijn debuut maken bij de Buffalo's, maar Gentse kansen waren schaars. Tot De Smet een kwartier voor tijd nar binnen sneed vanop zijn linkerflank en met rechts enig mooi in de winkelhaak schoot (1-2).

Nauwelijks twee minuten later kwam Bruzzese erg goed weg toen hij een schot van Bezus door de benen liet glippen, want de intikker van Dejaegere werd afgekeurd voor buitenspel. kortrijk vocht nog voor een late gelijkmaker, maar Kaminski moest enkel nog ingrijpen toen een afgeweken bal van Chevalier in doel leek te dwarrelen. Door de bal nog naast de paal buiten te werken, verzekerde Kaminski de zege tegen zijn ex-ploeg, waarmee Gent zijn stek in de top-zes vasthield.