Jupiler Pro League - Speeldag 24

Zondag 03-02-2019 - 14:30

Club Brugge KV Club Brugge KV 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Het eerste uur waren wij de betere ploeg"

Jess Thorup

Jess Thorup was best fier op zijn team, doe het maar, zo komen spelen op Jan Breydel na een thriller enkele dagen voordien. “Het eerste uur waren wij de betere ploeg.”

De Buffalo’s toonden zich erg gretig in Brugge. “We speelden die eerste 60 minuten gewoon een goeie match met veel kansen. Er was geen vuiltje aan de lucht tot die domme rode kaart de wedstrijd veranderde. Erna waren we verplicht om in verdedigingsmodus te gaan. Al bij al ben ik dus blij dat we met een puntje huiswaarts keren.”

Ivan Leko had het nog even over de rol van de VAR bij de strafschopsfase met Verstraete en Vanaken, waar onze coach een duidelijke mening over had. “Het was een duel zoals er veel gebeuren op het veld. Als de arbiter dan elke keer naar het schermpje moet gaan kijken, zal er van voetballen niet veel in huis komen. Als de ref twijfelt, kan hij natuurlijk wel altijd gaan kijken - dat volstaat.” (RG)

"Het team speelde zeer matuur, zelfs toen de druk wat groter werd"

Nana Asare

Kapitein Nana Asare was tevreden over de prestatie van zijn poulains. “Het was een belangrijke match waarin we ons werk hebben gedaan. Gewoon jammer van die rode kaart, dat was een strenge beslissing. Zeker in de optiek dat de eerste gele kaart van Esiti zeer licht was. Dergelijke beslissingen van de ref kunnen we echter niet terugdraaien en moeten we respecteren.”

Echt in de problemen kwamen de Buffalo’s wel niet. “Het team speelde zeer matuur, zelfs toen de druk wat groter werd. Een prestatie waarop we kunnen voortbouwen. Een puntje op Brugge is altijd een goed resultaat. Een mooie afsluiter van een fantastische week? Een fantastische maand, zeg maar”, lachte de back. “Maar goed, voetjes op de grond, er is nog veel ruimte voor verbetering. We moeten gefocust blijven”, besloot hij wijs. (RG)

"Met 11 tegen 11 zat er zeker meer in"

Brecht Dejaegere

Een Slag om Vlaanderen betekent strijd, na een rode kaart wordt dat veel strijd. Enter Brecht Dejaegere, aan vechtlust geen gebrek. “Ik was er klaar voor! Het was een topper met veel strijd, daar ben ik wel voor te vinden. Opgewarmd was ik al.”

Die hoogst onnodige rode kaart toch. “Ja, met 11 tegen 11 zat er zeker meer in. Erna hadden wij wel mogelijkheden, maar die had Brugge ook. Thomas (Kaminski, red.) heeft zijn werk goed gedaan.”

Fysiek zat het bij de Buffalo’s na de iconische maar slopende bekerclash in Oostende best wel goed. “Ja, we hebben dan ook goed gewerkt met Stijn (Matthys, fysical coach, red.). Bovendien geeft zo’n kwalificatie een enorme mentale boost en dat vertaalt zich op het veld. Iedereen wou er vol voor gaan.” (RG)