• Maximiliano Caufriez 37'
  • Francesco Forte 84'
1
  • Giorgi Kvilitaia 91'

Na de onverwachte uitschuiver tegen Mouscron stonden de Buffalo's voor een belangrijke verplaatsing naar Waasland-Beveren. Daar kon Thorup geen beroep doen op de geschorste Rosted en de geblesseerde Chakvetadze. Derijck kwam in de ploeg en vormde met Bronn het hart van de verdediging. Op het middenveld mocht Dejaegere starten en voorin kreeg Yaremchuk de voorkeur.

Gent nam het heft in handen op de Freethiel en liet de thuisploeg niet in zijn spel komen. Op echt grote kansen was het enige tijd wachten, maar na ruim twintig minuten kwamen die er toch met een afgeblokte poging van Bronn en een uithaal van Yaremchuk die de vuisten van Roef schroeide. Een minuutje later werd diezelfde Yaremchuk diep gestuurd door Odjidja, maar hij zag de vrijstaande David niet en besloot zelf met een afzwaaier naast.

Waasland-Beveren had tot dan weinig in de pap te brokken, maar was ineens toch gevaarlijk op een snelle counter, waarbij Forte de voorzet van Boljevic naast kopte. De Buffalo's bleven drukken en na een knappe dribbel op de achterlijn bediende Sorloth David, maar die kopte nog voorlangs. Het spreekwoordelijke deksel op de neus volgde enkele minuten later, toen een hoekschop in de scrimmage voor de voeten van Caufriez viel en die tikte makkelijk binnen (1-0).

Een minuut later liet diezelfde Caufriez zich minder fraai opmerken met een donkerrode tackle op de enkel van Dejaegere. Scheidsrechter Laforge hield het echter bij geel en de VAR kwam onbegrijpelijk niet tussen. Voor Dejaegere was het alleszins einde verhaal, want hij moest geblesseerd naar de kant.

Waasland-Beveren had heel wat vertrouwen geput uit de voorsprong en kwam beter voor de dag in de tweede helft. Het hield Gent beter af en dreigde zelf ook enkele keren via Boljevic, maar die kreeg zijn schoten niet gekadreerd. In de laatste twintig minuten kreeg de thuisploeg het wel moeilijk. Souquet schoot rakelings voorlangs en Roef pareerde schoten van diezelfde Souquet en David. Bij een uithaal van Sorloth stond de doelman aan de grond genageld, maar hij werd gered door Yaremchuk, die ongelukkig in de baan van het schot stond en zo de gelijkmaker voorkwam.

Net als in de eerste helft scoorde de thuisploeg tijdens een sterke Gentse periode. Na een te late tackle van Bezus trapte Forte de Waaslanders vanop de stip naar een dubbele voorsprong (2-0). Caufriez, die al voor rust de uitsluiting verdiende, maakte de wedstrijd alsnog niet rond door zijn tweede gele kaart te pakken. In de 91ste minuut kopte Kvilitaia een gemeten voorzet van Dompé tegen de netten (2-1), waardoor het nog erg spannende slotminuten werden. Maar verder dan een vrije trap van Dompé in de handen van Roef kwamen de Buffalo's niet meer. Opnieuw duur puntenverlies dus in de strijd voor de Play-Off 1 plaatsen.