Jupiler Pro League - Speeldag 4

Sunday 19-08-2018 - 20:00

KAS Eupen KAS Eupen 2 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Een beetje rust kan nooit kwaad"

Vadis Odjidja-Ofoe

Het eerste doelpunt van Vadis Odjidja is een feit. Met een heerlijke knal in de 7de minuut scoorde hij de gelijkmaker, nadat Eupen al vroeg op voorsprong kwam: “Het was een mooi doelpunt inderdaad. Maar ik had een beetje geluk dat hij net goed voor mij viel en vooral dat hij in de baan niet afweek. Belangrijker was ook dat we meteen daarna de leiding pakten want dat was zeker nodig. In de eerste helft hadden we wat moeilijkheden met de acties van Eupen. Maar in balbezit stonden wij goed en waren we wel gevaarlijk. Na de pauze was dat iets minder, dat klopt. Al was Eupen ook heel gemotiveerd na hun 0 op 9. Maar het belangrijkste vanavond is de overwinning.”

13 minuten voor tijd kreeg Odjidja een tweede geel, een strenge beslissing. Zo vond ook onze nummer 8:
“Ik weet dat ik op zijn voet trapte maar het was zeker niet bewust. Ik denk dat hij eerst geen gele kaart wou trekken, maar dat hij het onder protest van de spelers van Eupen wel gedaan heeft. Maar goed, het is wat het is. Je kan er niks meer aan veranderen.”

Met deze schorsing kan Odjidja zich volledig focussen op de matchen tegen Bordeaux, in de Europa League. “Een beetje rust kan nooit kwaad (lacht). Op deze manier kan ik uitkijken naar de Europa League matchen. Ik heb vertrouwen in de ploeg voor volgende week. De jongens zijn sterk genoeg om Lokeren te kloppen, ik heb er vertrouwen in.” (TS)

"Misschien niet de mooiste drie punten, maar wel heel belangrijke"

Sigurd Rosted

Ook Sigurd Rosted pikte zijn goaltje mee. De Noor sprong hoger dan de rest en kopte de bal via de onderkant van de lat binnen, ook meteen zijn eerste in Gentse loondienst: “Eindelijk! Het duurde even, hé?”, lachte Rosted. “Ik ben heel blij om mijn eerste te maken en op deze manier mijn steentje bij te dragen. De drie punten die we hier raapten waren misschien niet de mooiste maar wel drie hele belangrijke. Vooral omdat we hier de afgelopen jaren niet konden winnen doet dit deugd.”

Het geloof was nooit weg volgens Rosted: “Met tien man was het inderdaad moeilijk maar toch was er altijd een gevoel in de ploeg dat we, zelfs na de 2-2, konden winnen. En gelukkig deden we dat ook. Deze overwinning is ook belangrijk met het oog op de wedstrijd van donderdag tegen Bordeaux.” (TS)

"De reactie die we toonden was knap"

Birger Verstraete

In de laatste minuten van de wedstrijd besliste Birger Verstraete de wedstrijd met een penalty. De Oostendenaar bleef koel en trapte de bal, via keeper Van Crombrugge, binnen. “Ik ben blij, maar vooral voor de ploeg en de drie punten.”, lacht Verstraete.

Hoe de penalty juist tot stand kwam was hem niet helemaal duidelijk: “Ik weet het ook niet want ik stond er redelijk ver van dus ik heb het niet echt gezien. Vorig jaar waren er enkele beslissingen van de VAR in ons nadeel en deze keer was het eens in ons voordeel.”, knipoogt Verstraete. “Maar we moeten eerlijk zijn, we begonnen niet goed aan de wedstrijd. Nochtans waren we gewaarschuwd. De reactie die we toonden was dan wel knap. Op enkele minuten gingen we van 1-0 naar 1-2 en dat is goed gewerkt. Daarna was het aanvallend wat minder en dat is spijtig. Maar goed, we zitten in een goeie flow, dus laat Bordeaux maar komen.”, eindigde Verstraete. (TS)