• Andrew Hjulsager 27'
  • Ronald Vargas 54'
1
  • Laurent Depoitre 10'

Voor de verplaatsing naar Oostende kon Thorup nog geen beroep doen op David, dus Bezus startte terug in de basis. Op de flanken ging de voorkeur naar Castro-Montes en Mohammadi. Bij Oostende stond ex-Buffalo Renato Neto in de basis. De Buffalo's wilden voluit voor de drie punten gaan en dat was al meteen merkbaar in de wedstrijd, want Gent nam resoluut het voortouw. Na tien minuten leverde die aanvalsdrang al resultaat op: Yaremchuk werd diep gestuurd en stuitte nog op Ondoa, maar Depoitre trapte in de rebound wel raak (0-1).

Gent hield alles rustig onder controle en zocht constant naar gaatjes in de Oostendse defensie. Bezus schoot op Ondoa en ook Yaremchuk kon uithalen, maar mikte zijn schot net naast. Oostende kon daar niks tegenover zetten, tot vlak voor het half uur een hoekschop afgedwongen werd. Die werd door Milovic doorgekopt tot bij Hjulsager, die ineens raak trof (1-1).

Een gelijkmaker die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen, maar het gaf de thuisploeg wel een vertrouwensboost. Niet dat het meteen kansen begon te regenen, maar Oostende kwam wel beter in de wedstrijd. Faes devieerde een hoekschop op Kaminski, maar dat was het dan ook ongeveer qua doelgevaar. Ook Gent kwam niet veel verder dan een afgeweken schot van Castro-Montes dat voorlangs ging.

In de tweede helft trok Oostende de hyperefficiënte lijn van voor de rust gewoon door. De eerste bal in de buurt van Kaminski was een voorzet van Ndenbe en Vargas kopte die binnen (2-1). Thorup greep in en bracht met Kvilitaia en Mbayo extra aanvallend geweld tussen de lijnen. Het offensief leverde bijna snel succes op, maar Yaremchuk knikte een puntgave voorzet van Castro-Montes rakelings naast. De volgende kans was voor Depoitre, maar Ondoa hield de thuisploeg overeind.

Na een razendsnelle combinatie vond Kvilitaia wel de weg naar de netten, maar de gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna was Kvilitaia er opnieuw dicht bij, maar Ondoa keerde zijn pegel. Mede door de aanvallende Gentse wissels loerde Oostende vooral op snelle counters, maar veel verder dan een schot van Hjulsager kwamen ze niet, Kaminski pakte klemvast. Zijn collega aan de overkant had heel wat meer werk en pakte nog een schot van Yaremchuk, die in de blessuretijd nog een ultieme kans naast mikte. Zo bleef de Kustploeg overeind en kregen de Buffalo's een zure en onnodige nederlaag te slikken.