Jupiler Pro League - Speeldag 19

Zondag 15-12-2019 - 20:00

KV Oostende KV Oostende 2 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Dit is een match die je niet kan en mag verliezen"

Jess Thorup

"De voorbije dagen hebben we veel gesproken over het belang van deze match, komende van de Europa League naar een andere competitie hier in Oostende. Ik wist dat het vooral mentaal een moeilijke match zou worden en dat is ook gebleken. Goed, praten is één ding, je moet het ook tonen op het veld. En ik vind dat we dat ook gedaan hebben in de eerste helft."

"We begonnen sterk, speelden de eerste 15-20 minuten goed voetbal, maakten de 0-1 en hadden daarna nog twee, drie kansen om de match meteen dood te maken. En dan maakte Oostende op corner plots uit het niets die 1-1 en raakten we de controle over de match langzaam kwijt. Verschillende spelers begonnen een beetje hun eigen ding te doen en de goeie flow verdween uit ons spel. En toch, als je naar de statistieken kijkt, zijn we wel tot 9 à 10 kansen gekomen, terwijl zij bijna niets creeërden. Oostende had misschien twee of drie schoten op doel, waarvan één dan nog een kopbal was van de kleinste speler op het veld."

"Ik had ook het gevoel dat onze aanvallers vandaag een paar keer verkeerde keuzes maakten. Dat het hen een beetje ‘cleverness’ ontbrak. Eens een balletje plaatsen ipv hard te trappen, zo’n dingen. Maar goed, ze hebben al een fantastisch seizoen gespeeld en veel gescoord. Dat kan gebeuren. Normaal is dit een match die je niet kan en mag verliezen. Dat is toch gebeurd en daarover ben ik enorm ontgoocheld. We hadden deze match moeten gebruiken om de druk op Brugge te houden. Dat is niet gelukt en nu moeten we de komende matchen weer die druk op onszelf zetten om punten te pakken. Maar we hebben in het verleden al getoond dat we een goede reactie kunnen tonen na een slechte match en dat zullen we dus nu opnieuw moeten doen." (XL)

"Te veel kansen laten liggen"

Alessio Castro-Montes

“Het is enorm frustrerend om hier te verliezen, want we wouden deze match gebruiken om vertrouwen op te doen voor de volgende twee topmatchen. We begonnen nochtans goed, kwamen op 0-1 en gingen dan vol voor dat tweede doelpunt maar dan maakten zij die 1-1 en viel het bij ons een beetje in elkaar. Dus wilden we de tweede helft starten op dezelfde manier als de eerste helft en snel die 1-2 maken. Maar dat lukte helemaal niet. En dan schoten we onszelf in de voet door die tweede goal te pakken en werd het een pak moeilijker. Toch hebben we nog voldoende mogelijkheden gehad om terug te komen in de match. Alleen hebben we vandaag te veel laten liggen. Het was een frustrerende match. Wij spelen graag met hoge druk, proberen die bal snel te veroveren na balverlies en dan is het heel frustrerend als zij elke keer vallen en de fout meekrijgen wanneer wij die bal terug veroveren. Het was echt ongelukkig hoe we hier vandaag verloren hebben. Echt een frustrerende match.” (XL)

"We bleven maar aanvallen en proberen, maar het mocht niet zijn"

Giorgi Kvilitaia

“We wisten op voorhand dat dit een moeilijke match ging worden. Op een gegeven moment stonden we met zes vooraan, we moesten iets doen. Je moet risico’s nemen op die momenten. We bleven maar aanvallen en proberen, maar het mocht niet zijn.”

Er waren nochtans kansen genoeg om de wedstrijd te doen kantelen en misschien zelfs te winnen. “Dat klopt, maar na de 2-1 parkeerden zij de bus. En dan wordt het moeilijk en nog frustrerender.”

Volgende week volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen leider Club Brugge: “De wedstrijd van vandaag moeten we zo snel mogelijk vergeten. We willen ons meteen focussen op die match tegen Club Brugge. Er liggen moeilijke en belangrijke matchen in het verschiet, dus we mogen niet te lang stil staan bij deze nederlaag. We zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden volgende week zondag.” (TS)

"We lieten het na om onze kansen af te werken"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja was merkbaar ontgoocheld na afloop van de match: “Het zat niet mee vandaag”, begon onze kapitein. “We wilden hier komen winnen, maar dat is spijtig genoeg niet gelukt.”

Het had anders kunnen lopen, want de eerste dertig minuten was Gent baas. “We hadden toen eigenlijk al 0-3 moeten voorstaan. En dan komen zij bij hun eerste goeie kans op gelijke hoogte. Onze tweede helft was niet scherp genoeg, dat is waar. Al hebben we wel heel wat kansen bij elkaar gevoetbald. Maar we lieten het na om ze af te werken.”

“Na de 2-1 stopte Oostende met voetballen en speelden ze op de counter. Het was een teleurstellende wedstrijd. Met alle respect, maar van deze ploeg zouden we echt niet mogen verliezen.” (TS)