KRC Genk
1
  • Theo Bongonda 16'

Na de thuiszege tegen Mouscron speelden de Buffalo's opnieuw in eigen huis, deze keer tegen uittredend landskampioen Genk. De afwezighed van Yaremchuk werd opgevangen door Bezus in te brengen en David vooruit te schuiven.

Ook die samenstelling leek te werken, want de combinaties werden vlot gevonden. Het leverde kansen op voor Ngadeu en Bezus, maar beiden mikten op Coucke. Na een kwartier staken de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster en het was meteen raak. Kums tackelde de bal in de loop van Bongonda en die trof genadeloos raak (0-1).

Kums probeerde het zelf snel te herstellen met een fraaie volley, maar Coucke bracht redding. Kaminski toonde zich ook op een schot van Thorstvedt. Het was echter vooral van Gentse zijde dat de kansen bleven komen, maar David en Depoitre schoten voorlangs. Na een half uur ging Kums nogmaals zijn kans met een volley en deze vloog heerlijk in de linkerhoek binnen. De vlag ging echter de lucht in omdat David buitenspel stond in de baan van het schot.

De Limburgers leken met een gevleide voorsprong te gaan rusten, maar daar stak Mohammadi een stokje voor. hij joeg een voorzet van David tegen de netten (1-1). Gent wilde meer en het was Bezus die al vroeg in de tweede helft in de rebound de Buffalo's op voorsprong vlamde (2-1). Toch was de buit nog niet binnen, want op een knal van Dewaest stond Kaminski pal.

Gent stoomde door en David leek de wedstrijd te beslissen, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd, deze keer omdat hij de bal met de bovenarm controleerde. Odjidja stelde Coucke op de proef met een botsend schot en mikte bij een fraai uitgespeelde aanval in het zijnet. Het bleef opletten voor de Genkse tegenaanvallen en hoekschoppen, maar de Gentse defensie gaf geen krimp.

Het was uiteindelijk Odjidja die enkele minuten voor tijd het definitieve verdict velde. Met een knappe dribbel glipte hij voorbij Dewaest om vervolgens de bal met veel gevoel in de verste hoek te punten (3-1). Gents hogeschoolvoetbal dat in de blessuretijd nog een extra orgelpunt kreeg. Kvilitaia werkte zich knap vrij en speelde in de loop van Niangbo, die de bal in de rechterbovenhoek poeierde (4-1).