2
  • Roman Yaremchuk 21'
  • Jonathan David 94'

Anderhalve week na de andere ploegen mochten ook Antwerp en Gent hun heenronde volmaken met hun inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag. Amper terug van hun interlandverplichtingen werden Lustig, Ngadeu, Plastun, David en Yaremchuk al meteen terug op het veld gedropt, met minimale voorbereiding in de benen.

Op de sfeervolle Bosuil nam Antwerp meteen het voortouw met al in de eerste minuut een eerste prik van Mbokani. De thuisploeg toonde zich steviger in de duels en liet de Buffalo's niet in hun vertrouwde spel komen. Op de tegenaanval lagen er wel mogelijkheden en halfweg de eerste helft werd er zo eentje perfect uitgespeeld. David rukte met een typische rush op vanuit het middenveld en speelde perfect in de loop van Yaremchuk, die met een fijne stifter Bolat het nakijken gaf (0-1).

Lang konden de Buffalo's niet van die voorsprong genieten, want toen een afgeweken voorzet voor de voeten van Mbokani belandde, knalde die knap in de linkerhoek binnen (1-1). Gent had het moeilijk met het viriele spel van de Antwerpenaars. Frappant werd het wel toen David een vliegende tackle ontweek en zo de bal verloor: Laforge liet alweer begaan en in de daaropvolgende fase kreeg Owusu een schot tegen de arm, met een strafschop als gevolg. Er werd niet teruggekomen op de eerdere fout en Refaelov zette de elfmeter feilloos om (2-1).

De intenties om de situatie na rust om te keren werden al na drie minuten de kop ingedrukt. Rodrigues bediende Mbokani en die kopte zijn tweede van de avond binnen (3-1). Zoekend naar een aansluitingstreffer kwamen de Buffalo's toch wat beter in de partij, maar Lustig miste zijn kopbal en Bolat stopte David alert af. Antwerp hield de controle, maar dreigde zelf nog weinig. De Sart was de enige die nog echt gevaarlijk was met twee afstandsschoten.

In de blessuretijd kregen de reeds vierende Antwerp-supporters het toch nog even warm. In minuut 94 werd David aangetikt door Baby in de zestien en ging neer, Laforge liet begaan, waarna David erg snel reageerde, de bal meegriste en de aansluitingstreffer alsnog binnen trapte (3-2). In de paar resterende minuten drukte Gent nog wel, maar de thuisploeg liet zich niet meer verrassen.