Jupiler Pro League - Speeldag 7

Zondag 15-09-2019 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 YR KV Mechelen YR KV Mechelen

Wouter Vrancken / Jess Thorup

“Iedereen heeft vertrouwen kunnen tanken voor donderdag”

Vadis Odjidja

"Onze spitsen hebben allemaal gescoord en onze netten bleven schoon"

Vadis Odjidja

Vadis Odjidja was weer orkestleider van een fantastisch draaiend middenveld - wát een talentenpool zeg. “Akkoord, maar de eerste 10 minuten waren wel minder. Erna ging het veel vlotter. En Owusu, wat een heerlijke speler. We zijn heel blij dat hij hier is”. En of, een goudklompje.

De eerste goal zette de machine pas echt in gang - een doelpuntje scoren en controleren is niet langer genoeg. “Vanaf het eerste doelpunt hadden we honger om er nog een paar binnen te schieten. Een heerlijke eerste goal? Ja, het was een goede opening van Sven”, bleef hij bescheiden wat betreft zijn eigen aandeel.

7 overwinningen op 7 - wat een burcht is de Ghelamco Arena geworden. Kruimels, meer wordt hier niet weggegeven. “Dit zorgt natuurlijk voor vertrouwen. Onze spitsen hebben allemaal gescoord en onze netten bleven schoon”. Het zijn plezante tijden in Gent. (RG)

"We spelen goed voetbal thuis, laat Saint-Étienne maar komen"

Mikael Lustig

"Met Lolo en Jonathan samenspelen is echt een genot"

Roman Yaremchuk

Roman Yaremchuk opende na een half uur de score, op aangeven van kapitein Vadis. Hierdoor zit Yaremchuk in de competitie aan drie doelpunten in vier matchen: “Voor een aanvaller zijn goals ongelooflijk belangrijk, dat is onze job. En vandaag hebben we dat nogmaals uitstekend gedaan.”, glimlachte onze nummer 7 na afloop van de match.

Het nieuwe systeem ligt Yaremchuk wel: “Met twee spitsen spelen gaat veel vlotter en dan met Jonathan (David) achter ons loopt het erg goed. Het is een combinatie van veel kwaliteiten en dat zie je ook op het veld. Om met Lolo en Jonathan samen te spelen is echt een genot en het maakt alles zoveel makkelijker.”

Misschien was dit wel een van de beste matchen - tot nu toe - van het seizoen.
“We hebben een sterke ploeg met veel ervaring. Dus dat geeft mij het gevoel dat we hopelijk een mooi seizoen tegemoet gaan, iets wat onze supporters heel hard verdienen.”

Toch weet de Oekraïner dat de volgende wedstrijd, thuis tegen Saint-Etienne, zeker geen makkie wordt. “Ik hoop dat we dergelijke zaken zoals vandaag kunnen tonen. Want punten pakken tegen Saint-Etienne zal niet eenvoudig zijn. Daar ligt nu onze focus, om donderdag te winnen. We hebben er zo hard voor gewerkt en we moeten tonen dat we verdienen om in de poules van de Europa League te staan.” (TS)