• Makhtar Gueye 61'
  • Fashion Sakala 74'
1
  • Osman Bukari 5'

Hein Vanhaezebrouck kreeg bij zijn Gentse comeback een trip naar KV Oostende voorgeschoteld. Hij koos voor een middenveld met Owusu, Kums en Odjidja, Botaka en Mohammadi bezetten de flanken. Voorin waren Bukari en Yaremchuk de speerpunten. De Buffalo's begonnen sterk en werden daar al snel voor beloond. Yaremchuk draaide goed weg van zijn bewaker en speelde in de loop van Bukari, die de bal onder Hubert in doel schoof (0-1).

Een betere start kon Vanhaezebrouck zich nauwelijks wensen en Oostende kon weinig tegenwerk bieden. Halfweg de eerste helft kwam daar plots verandering in door een flits van Sakala, maar hij besloot zijn actie met een schot op de paal. Even later kopte Hjulsager net over, maar het gevaar ging even snel terug liggen als het was opgekomen. Gent kwam ook niet veel verder meer dan een schot van Mohammadi dat naast ging.

Na rust leken de Buffalo's de voorsprong vrij eenvoudig vast te houden en Bukari was zelfs dicht bij een verdubbeling van de score, maar mikte naast. De thuisploeg kwam geleidelijk aan meer opzetten en bij een gemeten voorzet van Hjulsager kopte Gueye de gelijkmaker tegen de netten (1-1).

Gent leek niet aangeslagen door die gelijkmaker en kwam enkele keren in kansrijke positie, maar de beslissende pass ontbrak net. De beste kans was voor Odjidja, maar Hubert tikte het schot nog knap uit de linkerhoek. Geen nieuwe voorsprong dus en twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Hanche-Olsen kopte van dichtbij tegen de hand van Owusu, aanvankelijk werd er doorgespeeld, maar op aangeven van de VAR bestrafte scheidsrechter D'Hondt alsnog het onvrijwillige handspel met een elfmeter. Sakala liet de kans niet liggen en bracht de Kustploeg op voorsprong (2-1).

De Buffalo's zetten nog alles op alles om de scheve situatie om te keren, maar Oostende trok een dubbele muur op voor eigen doel en haalde alle vaart uit het spel. Zo sleepten ze een onverhoopte zege over de streep, terwijl Gent met een kater huiswaarts moest.