Standard
1
  • Michael Ngadeu 2'

Op de 16de speeldag van de Jupiler Pro League kreeg Gent het bezoek van Standard, dat eveneens een midweekwedstrijd in de Europa League achter de rug had. Na de Europese opdracht keerde Vanhaezebrouck grotendeels terug naar het elftal die hij tegen Oostende liet opdraven. Enkel Botaka en Owusu verdwenen uit de basiself ten voordele van Castro-Montes en Dorsch.

Punten pakken was de voornaamste opdracht voor de Buffalo's, maar de partij kon niet slechter beginnen. In de tweede minuut belandde een Luikse hoekschop tegen Ngadeu en via hem ging de bal traag in eigen doel binnen (0-1). Enkele minuten later had Ngadeu al bijna zijn revanche beet toen Kums hem bereikte bij een hoekschop, maar hij knalde de bal nog over. Gent zocht naar de gelijkmaker, maar vond aanvankelijk weinig openingen in de Luikse defensie.

Iets voor het half uur was het dan toch raak. Een hoekschop van Kums belandde via Ngadeu bij Fortuna aan de tweede paal en hij schoot makkelijk binnen (1-1). De wedstrijd kantelde en nog voor rust wist Bukari tweemaal Yaremchuk te bedienen, maar bij de eerste poging stond Bodart nog in de weg en het tweede schot belandde naast.

Gent trok die lijn door na rust en begon uitstekend met drie kansen op vier minuten tijd. Een hakbal van Bukari werd afgeblokt, Yaremchuk mikte een bal net naast en Bodart kon een schot van de doorgebroken Odjidja nog afweren. De scherp voetballende Buffalo's bleven domineren, maar Standard leek het punt vast te houden. Odjidja probeerde nog tweemaal, maar vond andermaal Bodart op zijn weg.

Met de inbreng van Kleindienst had Vanhaezebrouck nog een offensieve zet in huis en vijf minuten voor tijd werd Gent beloond voor de geleverde strijdlust. De kort opzittende Dorsch veroverde de bal, waarna Yaremchuk richting doel gelanceerd werd en hij stiftte de bal netjes over Bodart in doel (2-1). De Buffalo's gaven de voorsprong niet meer uit handen, wat voor een grote ontlading zorgde bij het laatste fluitsignaal.