Club Brugge
0
1
  • Federico Ricca 68'

Voor de topper op het veld van leider Club Brugge koos Vanhaezebrouck opnieuw voor dezelfde elf die zes op zes boekten tegen Standard en Waasland-Beveren. Het wedstrijdbegin maakte meteen duidelijk dat beide ploegen hoog druk wilden zetten, wat een interessante krachtmeting opleverde. Ricca zorgde voor het eerste gevaar met een kopbal, maar een attente Bolat tikte over. Ook bij een overhoeks schot van De Ketelaere was hij bij de pinken.

Na een kwartier versierde Yaremchuk de grootste kans door Deli af te schudden, maar Mignolet kon nog redding brengen met de voet. Even later kreeg Gent een opdoffer te verwerken toen aanvoerder Odjidja geblesseerd de wedstrijd moest staken. Brugge kreeg geleidelijk aan de overhand, maar de Gentse organisatie stond als een huis en liet weinig toe. Het was al kort voor rust toen Vanaken een hoekschop op doel kon koppen, maar Bolat haalde de bal nog vanonder de lat.

Ook na rust zette het spelbeeld zich verder: Brugge ontwikkelde de meeste druk, maar achterin werd bij Gent secuur verdedigd. De beste kansen vielen zelfs aan de overkant. Eerst kopte Yaremchuk op de lat, wat later pakte Mignolet een schot van Bezus. Halfweg de tweede helft moest de Brugse doelman zich toch gewonnen geven. Kums stuurde de snelle Mohammadi de zestien in, die zette voor naar Castro-Montes aan de tweede paal, Ricca zat er nog tussen, maar kon de bal enkel in eigen doel duwen (0-1).

Diatta was dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw lag Bolat uitstekend in de weg. De Gentse doelman dreef de Bruggelingen tot wanhoop met geweldige reflexen op pogingen van Rits en Lang. Samen met het beresterk defensief werk van heel de ploeg slaagde de competitieleider er niet meer in om de achterstand op te halen, waardoor de Buffalo's hun derde opeenvolgende zege boekten.