• Bas Dost 52', 67'
  • Charles De Ketelaere 64'
  • Daniel Perez 80'

Voor het duel met competitieleider Club Brugge kon Depoitre voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap verschijnen. Ook Odjidja was terug fit, maar begon wel op de bank. Owusu, Kums en Bezus vormden het hart van de ploeg op het middenveld. Gent begon uitstekend aan de partij en al snel was er commotie. Bij een voorzet duwde Sobol Depoitre tegen Mignolet aan, maar toch kreeg Depoitre de fout tegen.

De Buffalo's waren scherper in de duels en zorgden ook voor de meeste dreiging. Yaremchuk was erg dicht bij de openingstreffer, maar knalde van dichtbij nog over. Op het half uur legde diezelfde Yaremchuk na een snelle infiltratie klaar voor Depoitre, maar Mignolet haalde de bal nog uit de hoek met een voetreflex. Mohammadi en Owusu probeerden het nog voor rust met stevige uithalen, maar ook die troffen geen doel.

Brugge-coach Clement greep in tijdens de rust en voerde een driedubbele wissel door. Toch ontsnapten de bezoekers vlak na rust aan een strafschop toen een een duidelijke trekfout van Denswil op Depoitre toch door de vingers gezien werd. Plots ging de Brugse machine wel draaien en die bleek dodelijk efficiënt. De Ketelaere stuurde Dost diep en lobde de bal over Bolat in doel (0-1).

Depoitre kwam een teenlengte te kort om een doorgekopte vrije trap binnen te tikken, maar aan de overzijde vloog alles wel binnen. De Ketelaere kwam schuin voor doel en knalde hard in de korte hoek binnen (0-2). Drie minuten later deed Dost met zijn tweede doelpunt helemaal de boeken toe. Bolat pareerde zijn kopbal nog wel, maar in de rebound schoot de Nederlandse spits wel raak (0-3).

Bezus was dicht bij een eerredder, maar Mignolet bokste zijn schot nog in hoekschop. Vanaken ontsnapte onbegrijpelijk aan zijn tweede gele kaart toen hij fors doorging op de voet van Kums en in de slotfase moest Gent de kelk nog tot op de bodem ledigen. De ingevallen Perez kopte een hoekschop in de linkerhoek binnen (0-4). Ook Odjidja kon de eer niet redden, want andermaal bracht Mignolet redding.

Gent vergat zichzelf te belonen voor een puike eerste helft en kreeg daar in de tweede helft de rekening voor gepresenteerd. Na de 0-1 zege in het Jan Breydelstadion in december slaagden de Buffalo's er dus niet opnieuw in om de landskampioen te verslaan.