1
  • Alessio Castro-Montes 81'
Cercle Brugge
0

De Buffalo's stonden tegen Cercle Brugge voor een belangrijke wedstrijd in de strijd voor een plek in de top-acht en de bijhorende Play-Off deelname. Vanhaezebrouck koos voor dezelfde elf als tegen stadsgenoot Club Brugge. Ngadeu zat na een paar maand blessureleed terug in de kern, maar begon wel op de bank, net als Odjidja.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. De bezoekers stonden goed georganiseerd en het tempo lag te laag om de Cercle-defensie in verlegenheid te brengen. Pas na een klein kwartier viel de eerste kans te noteren. Pavlovic kopte een hoekschop hard naar doel, maar Bolat redde uitstekend. Cercle liet Gent niet in zijn spel komen en heel wat onzorgvuldigheden aan beide kanten zorgden voor een eerste helft om snel te vergeten.

Vanhaezebrouck greep in tijdens de rust en stuurde met Odjidja, Tissoudali en de wederoptredende Ngadeu meteen drie nieuwe namen het veld op voor de tweede helft. De Gentse motor leek aan te slaan en Cercle werd onder druk gezet. Depoitre zag een schot nog afgeblokt en Castro-Montes besloot naast. Het was wel even schrikken toen Arslanagic de arm van Ugbo in het gezicht kreeg en vervolgens bewusteloos op de grasmat bleef liggen. Na minutenlange verzorging moest hij op een draagberrie afgevoerd worden.

Odjidja probeerde het met een botsend afstandsschot, maar hij mikte naast. De bezoekers kwamen nauwelijks nog in de buurt van Bolat, tot Hoggas ineens uitpakte met een snoeihard afstandsschot dat op de paal uiteenspatte. Tien minuten voor tijd ging Vitinho in de fout op Fortuna en wees scheidsrechter Lardot naar de stip. Didillon stopte de elfmeter van Castro-Montes, maar in de rebound kon hij alsnog raak schieten (1-0).

In de slotminuten probeerden Tissoudali en Marreh het vanop afstand, maar Didillon stond telkens op de juiste plek. Hetzelfde was het geval voor Bolat, die in de blessuretijd een kopbal van Denkey kon pakken. Het leverde de Buffalo's drie belangrijke punten op, waardoor ze ook opschoven naar de linkerkant van het klassement.