• Anderson Niangbo 36'
KV Mechelen
0

Voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kon Bölöni voor het eerst beroep doen op zomeraanwinst Nurio, die sneller dan verwacht herstelde van zijn blessure. Odjidja en Depoitre vertoefden wel nog in de ziekenboeg, waardoor Chakvetadze en Kleindienst aan de aftrap verschenen. Ook Niangbo kreeg een basisplaats.

Wie dacht dat de Buffalo's na de nul op negen zonder vertrouwen aan de partij zouden beginnen, had het grondig mis. Gent trok meteen ten strijde en dat leidde in de eerste drie minuten al tot twee schoten op doel van Niangbo en Kleindienst, maar Coucke pareerde beide pogingen. Kleindienst liet zich nog tweemaal opmerken, maar mikte telkens net naast.

Gent verdiende een voorsprong en had die bijna beet, maar Coucke haalde een plaatsbal van Chakvetadze nog uit de rechterhoek. En dat allemaal in het openingskwartier, dat enkel een doelpunt ontbrak. Mechelen knokte zich terug in de wedstrijd, maar Hairemans knalde op zijn ploegmaat Togui en Roef hield Storm van een doelpunt met een voetreflex. Tien minuten voor de rust kon Yaremchuk doorgaan in de zestien en Niangbo knalde zijn teruglegger hard en hoog binnen (1-0).

De tweede helft begon minder spectaculair dan de eerste, al was er wel commotie toen Peyre te laat was met een tackle in de zestien, maar scheidsrechter Visser vond het een schwalbe en trok zowaar geel voor de Georgiër. De Buffalo's stonden goed in de organisatie en Coucke werd nog enkele keren getest met een harde vrije trap van Castro-Montes en een schot van Yaremchuk.

Naarmate het einde naderde kwam de focus meer en meer te liggen op het veilig stellen van de driepunter. Mechelen kwam opzetten, maar Storm mikte de beste kans in het zijnet. Op de tegenaanval kreeg de ingevallen Botaka nog twee fraaie mogelijkheden, maar de eerste werd gekeerd door Coucke en de tweede mikte hij net naast. De Buffalo's trokken de zege over de streep en waren zo eindelijk verlost van die vervelende nul.