• Jens Cools 53'
1
  • Sven Kums 63'

Na de interlandbreak heropenden de Buffalo's de Jupiler Pro League met de verre trip naar Eupen. Odjidja en nieuwkomer Bukari waren nog niet beschikbaar, Chakvetadze raakte wel tijdig speelklaar en startte ook in de basis. Achterin nam Arslanagic de positie van Plastun in en Dorsch versterkte het middenveld. Voorin koos Bölöni voor Niangbo en Kleindienst.

De partij in Eupen was ook een primeur, want het was de eerste wedstrijd sinds de uitbraak van de coronacrisis waar er terug supporters toegelaten werden. Een duizendtal aanwezigen zagen hoe Gent het best aan de partij begon. Kleindienst versierde al snel twee kansen, maar zowel zijn schot als zijn kopbal vlogen naast het doel. Na een kwartier trok Chakvetadze alle registers open. Vanop eigen helft begon hij aan een geweldige rush tot in de Eupense zestien, maar doelman De Wolf hield de Georgiër alsnog van een fantastisch doelpunt. Chakvetadze had daarmee al een nominatie voor Doelpunt van het jaar op zak kunnen hebben, maar het mocht niet zijn.

Gent controleerde wel de partij, maar grote kansen versieren bleek moeilijk. Kleindienst en Nurio kopten wel binnen het doelkader, maar De Wolf had er niet al te veel moeite mee. Tien minuten voor rust kreeg Eupen zowaar ook eens een bal tussen de palen, maar die was wel meteen raak. Prevljak tikte een voorzet vanop rechts genadeloos binnen (1-0). De Buffalo's waren even van slag en Roef voorkwam enkele minuten later erger door een poging van N'Dri te stuiten.

Gent moest achtervolgen na rust en kreeg al snel een nieuwe dreun te verwerken. Cools kopte een hoekschop binnen en maakte zo de Gentse opdracht nog een stuk moeilijker (2-0). Roef hield de Buffalo's in de wedstrijd met een redding op een knal van N'Dri en iets voorbij het uur zorgde Kums voor de aansluitingstreffer.  Eupen raakte even niet onder de Gentse druk uit en Kums knalde droog in de linkerhoek binnen (2-1).

De Buffalo's trokken op zoek naar de gelijkmaker en Depoitre devieerde een wenkende kans over doel. De wedstrijd leek te kantelen, maar dat werd twintig minuten voor tijd abrupt gestopt. Bij een stilstaande fase duwde Ngadeu de uitdagende Amat weg, die vervolgens theatraal neerging. Rood was het verdict voor Ngadeu, Amat kwam weg met geel.

En toch gaf Gent zich nog niet gewonnen. Meer zelfs, De Wolf had een uitstekende parade nodig om een pegel van Arslanagic uit de linkerhoek te halen. Met een man minder probeerde Gent nog wel een punt uit de brand te slepen, maar uiteindelijk waren de laatste kansen nog voor de thuisploeg. Roef hield Peeters en Ngoy nog van een doelpunt, maar puntenwinst zat er niet meer in.