OH Leuven
3
  • Kamal Sowah 41', 48'
  • Toon Raemaekers 44'

Na een half jaar coronacrisis konden de supporters eindelijk terug verwelkomd worden in de Ghelamco Arena. De uitverkoren fans zagen een vertimmerd elftal aan de aftrap. Naast de geschorste Ngadeu raakten Kums, Odjidja, Chakvetadze en Yaremchuk allemaal niet tijdig speelklaar voor de wedstrijd tegen Leuven. Nieuwkomer Bukari stond voor het eerst in de basis, waarin ook Bezus, Mohammadi en Niangbo terugkeerden.

Gesterkt door het publiek namen de Buffalo's de wedstrijd meteen in handen. Kleindienst zag een kopbal voor de lijn gekeerd en werd ook nog eens afgeblokt in de kleine rechthoek. Mohammadi zag een vluchtschot op de paal uiteenspatten, Kleindienst werkte de rebound wel binnen met een hakje, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Bukari haalde met snelle dribbels enkele keren de achterlijn, maar zag zijn voorzetten telkens gekeerd door een alerte Romo.

De bezoekers kwamen tot dan nauwelijks in de buurt van het Gentse doel, maar de eerste kans was wel meteen raak. Roef verkeek zich op een verrassende uithaal van Sowah, een donderslag bij heldere hemel (0-1). Bukari kreeg meteen daarna de kans om gelijk te maken, maar mikte zijn vluchtschot buiten het doelkader. Tot overmaat van ramp kregen de Buffalo's nog voor rust een tweede doelpunt te slikken toen Raemaekers een voorzet van dichtbij binnen duwde (0-2).

Gent begon vol goede moed aan de moeilijke opdracht om de penibele situatie nog om te keren in de tweede helft, maar de efficiëntie van de Leuvenaars bleef toeslaan. Op de tegenaanval snelde Sowah richting doel en gaf Roef het nakijken (0-3). Kort daarna kon Plastun bijna milderen, maar hij trof van dichtbij de lat. Op het uur stond het doelkader een derde keer in de weg bij een schot van Dorsch. Niangbo schoot in de rebound wel raak, maar het doelpunt werd bizar genoeg afgekeurd door een voorafgaande fout van Castro-Montes, al had scheidsrechter Lardot eerst wel laten doorspelen.

De wedstrijd leek beslist, maar twintig minuten voor tijd werd het toch nog bibberen voor de bezoekers. Op vijf minuten tijd kreeg Gent twee strafschoppen, die feilloos omgezet werden door Dorsch (1-3) en Kleindienst (2-3). Nauwelijks twee minuten na de aansluitingstreffer was de volledige terugkeer ei zo na een feit, maar de kopbal van Kleindienst belandde andermaal op de lat.

De Buffalo's bleven de gelijkmaker nog najagen, maar de Leuvenaars kraakten niet en pakten zo een onverhoopte driepunter mee naar huis. Gent bleef met een erg wrange nasmaak achter na ee nieuwe vermijdbare nederlaag.