• Tarik Tissoudali 42'
  • Laurent Depoitre 71'
KAS Eupen
0

Gent en Eupen sloten de eerste speeldag na de interlandbreak af in de Ghelamco Arena. Chakvetadze zat een schorsingsdag uit na zijn rode kaart op Antwerp en Castro-Montes ontbrak door een blessuree waardoor Samoise de rechterflank voor zijn rekening nam. Bezus nam plaats achter het spitsenduo Tissoudali-Depoitre en werd geruggesteund door Owusu en De Sart. Achterin begon Godeau op de plek van Hanche-Olsen.

De eerste bal tussen de palen kwam van goalgetter Prevljak, maar Bolat pakte klemvast. Het was een van de enige keren dat de Gentse doelman in actie moest komen in de eerste helft, want Gent drukte de bezoekers terug op eigen helft. Bezus vond vlot de openingen, maar Depoitre mikte een grote kans voorlangs. Toen Bezus zelf uithaalde, redde Himmelmann de meubelen, ook op de rebound van Depoitre. Ook toen diezelfde Depoitre een verdedigende pass onderschepte, stond Himmelmann weer in de weg.

Depoitre had na een half uur al een hattrick op zijn naam kunnen hebben, maar ook toen hij nogmaals voor doel werd gezet, schoot hij opnieuw voorlangs. DVijf minuten voor rust dribbelde Bezus de verdediging op een hoopje, waarna hij gehinderd werd in de zestien. Vanop de stip leek het oververdiende openingsdoelpunt dan toch een feit, maar Himmelmann pakte zowaar de strafschop van De Sart. Gelukkig was Tissoudali goed gevolgd en hij trof wel raak (1-0).

Na rust wilden de Buffalo's snel de kloof uitdiepen, maar Tissoudali schoot op Himmelmann en een volley van Samoise vloog naast. Gaandeweg kwam Eupen toch wat beter in de match, maar Agbadou kopte over en Cools trapte recht op Bolat. Rond het uur was Ngadeu dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar Himmelmann gooide zich voor de bal.

Twintig minuten voor tijd legde een ingeving van De Sart de wedstrijd in een beslissende plooi. Met een snelle vrije trap stuurde hij Tissoudali diep en die kon opzij leggen naar Depoitre, die dan toch zijn meer dan verdiende doelpunt wist te maken (2-0). In het slotkwartier zweefde Himmelmann een vrije trap van Bezus nog uit de winkelhaak en Bolat was bij de pinken om een schot van Rocha te stoppen. De laatste grote kans was er nog eentje voor Depoitre, maar hij schoot een geweldige dieptepass van Odjidja op HImmelmann. De eindstand had een stuk hoger kunnen zijn dan de 2-0 die uiteindelijk op het bord stond, maar de verdiende drie punten waren sowieso op zak.