3
  • Matisse Samoise 43'
  • Roman Bezus 60'
  • Tarik Tissoudali 79'

Na de euforie van de Europese zege in Belgrado stonden de Buffalo's zondagavond alweer voor een stevige uitdaging met de verplaatsing naar vicekampioen Genk, dat eveneens Europees actief was. Odjidja, Chakvetadze en Owusu kregen rust en begonnen op de bank, Bezus en Tissoudali kwamen in de ploeg.

De wedstrijd ging aan een stevig tempo over en weer, Ito en Depoitre lieten de eerste kansen onbenut. Fortuna was dicht bij de openingstreffer toen Depoitre hem voor doel zette, maar Vandevoordt stond pal. Hetzelfde deed Bolat aan de overkant, twee schoten van Bongonda wist hij alletwee te pareren.

Een doelpuntenloze ruststand leek in de maak, maar dat was buiten Samoise gerekend. Bij een pijlsnelle tegenaanval combineerde hij geweldig met Fortuna, om vervolgens Vandevoordt te omspelen en de voorsprong in het lege doel binnen te leggen (0-1).

Genk moest reageren na rust, maar het waren de Buffalo's die het best uit de kleedkamer kwamen. Iets voor het uur dribbelde de bedrijvige Bezus de zestien in en werd tegen de knie aangelopen door Lucumi, waardoor de bal op de stip ging. Bezus trapte die zelf perfect in de linkerhoek binnen, maar scheidsrechter Lambrechts liet die hernemen omdat Depoitre te vroeg de zestien was ingelopen. Bezus bleef echter ijzig kalm en trapte ook de tweede elfmeter voorbij Vandevoordt, nu in de rechterhoek (0-2).

Enkele minuten later liet Onuachu de aansluitingstreffer liggen door van dichtbij over te knallen. Het was het laatste moment waarop de Genkenaars het gevoel kregen nog iets van de wedstrijd te kunnen maken, want de Gentse organisatie stond als een huis en nam de wedstrijd onder controle.

Een tiental minuten voor tijd deed Tissoudali helemaal de boeken toe. Depoitre speelde hem aan met buitenkantje voet, waarna Tissoudali Sadick voor schut zette en hard voorbij Vandevoordt vlamde (0-3). Genk lag defintief tegen het canvas en de Gentse supporters vierden feest in de Cegeka Arena. Een belangrijke driepunter voor de Buffalo's, die zich daarmee naast Genk in het klassement nestelden.