Jupiler Pro League - Speeldag 12

Sunday 24-10-2021 - 18:30

KRC Genk KRC Genk 0 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Dit doet deugd"

Hein Vanhaezebrouck

Derde zege op zeven dagen. Het was fijn vertoeven in de Cegeka Arena voor KAA Gent. Hein Vanhaezebrouck sprak over een deugddoende prestatie: “Dit is een belangrijke zege gezien de andere resultaten in de competitie. We staan plots op drie punten van de 4de plaats. Dit doet deugd.”

“We begonnen best goed aan de wedstrijd maar wrongen onze eigen kansen de nek om. Genk nam nadien over, maar kwam mede dankzij Bolat niet tot scoren. Dan viel de bal perfect op de counter van onze twee wingers. Samoise zette een mooi een-tweetje op met Nurio en werkte goed af. Zo gingen we met een boost de kleedkamer in maar toch hebben we redelijk wat bijgesleuteld aan de rust.”

Eén goal in de eerste helft, het dubbele in de tweede. “Onze tweede helft was goed. De penalty zette ons al snel op een dubbele voorsprong. De match had gespeeld moeten zijn, maar Onuachu kreeg een reuzekans die hij, gelukkig voor ons, miste. Het zat mee. Afsluiten deden we met de omschakelingsgoal van Tissoudali die zich geweldig vrijmaakte. Kortom 0-3 is een mooie uitslag maar het geeft een vertekend beeld. Wij waren een stuk efficiënter dan gewoonlijk. Zij waren dat vandaag minder dan normaal.”

"Iedereen ging ervoor"

Sven Kums

Met een puike 0-3 overwinning op Racing Genk gingen onze Buffalo’s verder op hun elan: “We wisten dat we een goede zaak konden doen”, aldus Sven Kums. “En dat zag je ook op het veld. Iedereen ging ervoor. Oké, zij hebben ook hun kansen gehad, maar al bij al was het gewoon een verdiende overwinning voor ons.”

“In de eerste helft kwamen we een paar keer goed weg, wat wel normaal is. Zij speelden thuis én hebben een goeie voorlinie. Maar dan scoorden we vlak voor rust dus dat hielp ons wel. Na rust hebben we de match zonder al te veel problemen gedomineerd.”

Op één week tijd en drie overwinningen op rij, mét knap voetbal. “Voor winst tegen Eupen en Partizan Belgrado hadden we vooraf uiteraard absoluut getekend. Dat wilden we ook allemaal. Alleen wisten we dat het niet evident ging zijn, want dit zijn taaie tegenstanders. Maar toch hebben we deze matchen zonder problemen tot een goed einde gebracht. Al is het nu heel belangrijk dat we dit aanhouden.”

Woensdag al volgt de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Belisia Bilzen SV. “We willen zo ver mogelijk geraken dus ook daar zullen we klaar voor zijn.”

"Blij met de sterke prestatie én de clean sheet"

Roman Bezus

“In de eerste helft hadden we wat moeilijkheden maar dankzij Matisse (Samoise) gingen we met 0-1 rusten. Op deze manier konden we onze tweede helft iets anders aanpakken. En die was ook meteen veel beter. Ook ben ik blij met de sterke prestatie én de clean sheet van onze verdedigers. Iedereen heeft hier erg hard voor gewerkt. En gelukkig heeft dit geloond, want dit was een hele belangrijke overwinning. Nu moeten we blijven gaan, want er volgen opnieuw drukke weken.”