Standard de Liège
1
  • Hugo Siquet 57'
  • Aron Dönnum 68'

Na de uitzege bij Zulte Waregem wilden de Buffalo's maar wat graag hun opmars in het klassement verder zetten tegen R STandard de Liège. De Sart zat een schorsingsdag uit en werd in de basis vervangen door Owusu. Op de flanken koos Vanhaezebrouck voor Fortuna en Samoise, terwijl voorin Tissoudali en Depoitre aan de wedstrijd begonnen. De nieuwe grasmat in de Ghelamco Arena werd al meteen zwaar op de proef gesteld door de overvloedige regenval, maar het belette Gent niet om meteen uit de startblokken te schieten.

Al in de tweede minuut kon Depoitre Henkinet omspelen, maar hij vond geen ploegmaat om de actie af te ronden. Een schot van Fortuna strandde ongelukkig op Depoitre en ook Samoise kende pech toen zijn kopbal op de paal belandde. Maar halfweg de eerste helft kwam de voorsprong er dan toch. Een afvallende bal viel voor de voeten van Tissoudali, die met een strakke trap door het centrum raak trof (1-0). De Gentse dominantie werd plots doorbroken toen Muleka oog in oog met Bolat kwam te staan, maar de Gentse doelman stond pal.

Kums en Odjidja gingen nog hun kans voor rust, maar de ruststand bleef op een verdiende, maar krappe 1-0. Standard-coach bracht voor de tweede helft met Klauss een extra spits tussen de lijnen, maar die bracht weinig resultaat, want er volgde eenrichtingsverkeer naar het doel van Henkinet. Tissoudali was ongrijpbaar en dribbelde magistraal langs twee man, maar vergat het vervolgens te bekronen met een doelpunt. Kort daarna trapte hij een voorzet van Odjidja wel tussen de palen, maar Henkinet bracht nog redding.

Ook bij een teruggekopte bal van Depoitre was Tissoudali dicht bij zijn tweede treffer, maar nu keerde Siquet het schot nog op de lijn. Siquet hield Standard dus in de wedstrijd, maar twee minuten later was hij toch de pineut. Depoitre haalde uit in de zestien en via Siquet verdween de bal voorbij een kansloze Henkinet in doel (2-0). Gent bleef doorstomen en halfweg de tweede helft zette Tissoudali de kroon op zijn sterke wedstrijd. Met één magistrale beweging zette hij twee man in de wind, waarna hij de bal netjes in de rechterhoek plaatste (3-0).

Toch had Standard nog een reactie in huis, want een minuut na de treffer van Tissoudali ging Dönnum ervandoor en hij scoorde nadat hij Bolat omspeelde (3-1). Heel even leek Standard zelfs aanspraak te maken op de aansluitingstreffer, maar Bolat had een goeie redding in huis op een schot van Muleka. Aan de overzijde bleef Tissoudali een gesel voor de bezoekende defensie, maar tot twee keer toe werd zijn voorzet voor doel net gemist.

In het slotkwartier versierde Gent nog twee grote kansen om de score verder op te drijven, maar een harde uithaal van Tissoudali week nog af op een verdediger en Malede vond Henkinet op zijn weg. Hoewel de eindstand een stuk hoger had kunnen zijn, vierden spelers en supporters uitbundig de overtuigende zege.