Jupiler Pro League - Speeldag 16

Sunday 28-11-2021 - 18:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Standard de Liège R Standard de Liège
“Chapeau voor mijn spelers dat ze dit voetbal op de mat hebben gelegd.”

Hein Vanhaezebrouck

"We creëerden veel kansen en controleerden de partij"

Sven Kums

“We wisten dat een zege noodzakelijk was om de aansluiting met de ploegen bovenin te vinden. En we begonnen direct goed aan de wedstrijd, we creëerden veel kansen en controleerden de partij. Én nog belangrijker, het lukte ons om te scoren. Vaak domineerden we de match, maar lukte het ons niet om de kansen af te maken. Op die manier krijg je dan te vaak het deksel op de neus.”

“Als het goed loopt, dan is het altijd plezant. Vandaag was iedereen scherp vanaf het begin en speelden we met veel diepgang. Het klopt dat we eigenlijk meer dan drie keer hadden kunnen of moeten scoren. Dat is een werkpuntje, nog iets efficiënter zijn. Want anders maak je het je onnodig moeilijk.”

Met deze overwinning staan onze Buffalo’s op de 7de plaats, slechts twee punten verwijderd van een Champions Play-Off plek. “Het was zeker zo dat de andere meevallende resultaten dit weekend een stimulans waren. Maar we moeten nog altijd naar onszelf kijken en proberen een reeksje neer te zetten. Met andere woorden, we willen doorgaan op die winning mood.”

"Beslissend zijn is altijd leuk"

Tarik Tissoudali

Man van de match was Tarik Tissoudali. Met zijn twee doelpunten was de Nederlander opnieuw van goudwaarde voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck: “Of dit mijn beste wedstrijd was? Dat laat ik anderen bepalen (lacht). Ik scoorde dan wel twee keer, maar het had gerust meer kunnen zijn. Maar uiteraard is beslissend zijn altijd leuk.”

Vooral zijn tweede doelpunt was een pareltje. Tovenaar Tissoudali draaide prachtig weg van Standard-verdedigers Laifis en Siquet en plaatste de bal enig mooi in de verste hoek. “Leuk dat ik daar een individuele actie kon maken én hem wél binnen legde. Want dat was ook niet evident.”

Een kwartier voordien dribbelde Tissoudali al eens twee man, maar toen lukte het niet om de bal tegen de netten te trappen. “Ik ben heel kritisch op mezelf, zeker bij zo’n momenten. Als aanvaller wordt er sowieso veel verwacht en als ik dan zo’n kans mis, dan knaagt dat. Dus daar train ik wel op, ja. Maar met de resultaten van de afgelopen weken mogen we zeker niet klagen, dat is waar.”