OH Leuven
0
1
  • Tarik Tissoudali 11'

Op het veld van OH Leuven stonden de Buffalo's voor hun derde wedstrijd in zeven dagen tijd. Desondanks voerde Vanhaezebrouck weinig wijzigingen door. Ngadeu keerde terug in de basis en Samoise kreeg de voorkeur op Castro-Montes. Owusu nam 9de plaats in van de zieke Kums. Na twee opeenvolgende competitiezeges wilde Gent daar graag een derde aan toevoegen en het trok dan ook meteen naar voor. Odjidja vlamde over en Depoitre werd afgeblokt, maar na elf minuten trof Tissoudali wel raak met een afgeweken schot dat over doelman Runarsson in doel viel (0-1).

Vijf minuten later hees Leuven zich bijna op gelijke hoogte, maar Depoitre keerde een bal voor de lijn, waarna die via Fortuna op de lat en terug op Depoitre belandde. Voor rust versierden de Buffalo's nog drie grote kansen, maar Runarsson voorkwam een verdubbeling van de voorsprong. Hij haalde een schot van Fortuna uit de linkerhoek, weerde een kopbal van Depoitre af en liet zich niet omspelen door Tissoudali.

Ook na rust waren de eerste grote kansen van Gentse makelij, maar Runarsson had andermaal uitstekende reflexen in huis op schoten van Fortuna en Tissoudali. De thuisploeg ging steeds meer geloven in een ommekeer en werd sterker. Bolat moest een eerste keer ingrijpen op een schot van Maertens en hij haalde opgelucht adem toen een gekruist schot van Mercier op de paal belandde.

Terwijl Leuven alles in de strijd gooide, loerde Gent op scherpe counters, maar die werden niet goed uitgespeeld. Bolat tikte een pegel van Maertens over en Shengelia mikte maar net te hoog. Gent zwoegde richting eindmeet en ontsnapte aan de gelijkmaker toen opnieuw een bal op de lat belandde. Op de tegenaanval mochten zowel Malede als Lemajic eens alleen op doel af, maar het wilde niet lukken. De vroege treffer van Tissoudali bleek gelukkig voldoende om de volle buit binnen te halen. Zo sloten de Buffalo's de heenronde af met drie zeges op rij.